8 найкращих напоїв для покращення сну: що варто випити перед сном
8 найкращих напоїв для покращення сну: що варто випити перед сном

8 найкращих напоїв для покращення сну: що варто випити перед сном

Якщо зазвичай вам важко заснути або ви часто прокидаєтесь вночі, ви не самотні. Через сучасний ритм життя та погані звички, більшість людей щоночі не отримує рекомендованих 7 годин сну, що може призвести до проблем зі здоров'ям, таких як збільшення ваги та підвищений ризик серцевих захворювань.

Існує декілька способів, які допомагають покращити нічний сон, один з яких може бути правильний та корисний напій. Що варто випити перед сном, розповіли в Eat This, Not That.

Терпкий вишневий сік

У вишневому соку міститься мелатонін, що допомагає регулювати режим сну. Дослідження показало, що вживання однієї чашки вишневого соку двічі на день збільшує час сну на 84 хвилини. Також, вишневий сік підвищує доступність триптофану, що також сприяє поліпшенню сну.

Ромашковий чай

Цей трав'яний чай не містить кофеїну та має розслаблюючі властивості, які можуть допомогти заснути. Ромашка покращує якість сну та знімає симптоми тривожності. Також, вона сприяє травленню та полегшуючи проблеми зі шлунком, які можуть заважати спати.

Мигдалеве молоко

Мигдальне молоко сприяє сну завдяки вмісту триптофану, який допомагає підвищити рівень серотоніну в мозку. Крім того, воно містить мелатонін і магній, які також підтримують хороший сон. Одна чашка мигдального молока забезпечує 4% добової норми магнію.

Зелений чай

Зелений чай без кофеїну корисний для здоров'я та сприяє покращенню сну. Він містить багато антиоксидантів та амінокислоту l-теані, які зменшують стрес та тривогу, сприяючи швидшому засинанню. Дослідження показують, що саме l-теанін у зеленому чаї може зменшити затримку сну та покращити його якість.

Молоко

Вживання склянки теплого молока перед сном дійсно може покращити якість сну. Така дія обумовлена завдяки вмісту в молоці кальцію, магнію та калію, які сприяють виробленню мелатоніну та полегшують м'язові судоми. Крім того, молоко корисне для здоров'я кісток та серця.

Трав'яний чай с куркумою Ашваганда

Вживання чаю з ашвагандою або додавання її екстракту до нічного напою може сприяти покращенню сну. Ця рослина, відома своїми заспокійливими властивостями, що допомагає при легких розладах сну та безсонні, зменшуючи час засинання та покращуючи якість сну. Однак, ефект від регулярного вживання такого чаю відчуваються поступово, протягом кількох тижнів або місяців.

Кефір

Кефір багатий амінокислотами, включаючи триптофан та пробіотики, які підтримують здоровий мікробіом кишечника та сприяють нормальному сну. Зазначимо, що саме різноманітний мікробіом завдяки виробленню серотоніну, впливає на поліпшення тривалості та якості сну.

Золоте молоко

Якщо додати до теплого молока трохи куркуми, імбиру та меду, ви зможете створити заспокійливе "золоте молоко". Це напій не лише сприяє сну завдяки триптофану, магнію та калію, але й має протизапальні властивості завдяки куркуміну та імбиру.

РанішеOBOZ.UA розповів, як вечеря впливає на якість сну.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader