Як працює перший у світі робот-стоматолог
Як працює перший у світі робот-стоматолог

Як працює перший у світі робот-стоматолог

Компанія Perceptive із Бостона представила першого у світі робота-стоматолога, який за допомогою штучного інтелекту зміг самостійно провести процедуру на зубах людини.

Поки що це рішення не схвалено для клінічного використання, але в майбутньому роботи-стоматологи можуть стати звичайною практикою. Телемедицина вже розвивається, що прокладає шлях до використання ШІ та дистанційних операцій.

Зараз робот-стоматолог Perceptive виконує тільки тирсу зубів для встановлення коронок. Зазвичай лікарі витрачають на це два двогодинні сеанси, а робот справляється за 15 хвилин і може працювати навіть із неспокійним пацієнтом.

Перед операцією лікар сканує порожнину рота пацієнта за допомогою ОКТ-сканера. На основі знімків, які з 90-відсотковою точністю виявляють порожнини в зубах, завдання передається штучному інтелекту та обговорюється з пацієнтом. Потім робот приступає до роботи, забезпечуючи точність та швидкість. Компанія стверджує, що це відбувається швидко, безболісно, ​​точно і може коштувати дешевше, ніж лікаря.

Джерело матеріала
loader
loader