Тендер на відбудову "Охматдиту" скасують і проведуть новий: заява голови МОЗ
Тендер на відбудову "Охматдиту" скасують і проведуть новий: заява голови МОЗ

Тендер на відбудову "Охматдиту" скасують і проведуть новий: заява голови МОЗ

Кошти, які на відновлення лікарні зібрав благодійний фонд, будуть перераховані на казначейський рахунок медустанови.

Очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що тендер на відбудову дитячої лікарні"Охматдит"у Києві буде скасовано та проведено знову – через систему Prozorro протягом 7-16 днів.

Про це міністр охорони здоров’я повідомив на брифінгу 2 серпня.

Ляшко повідомив, що провів напередодні консультації з Нацполіцією та "попросив подивитися компанію, яка претендує бути переможцем відбору, який проводився фондом".

"Є застереження, що на балансі цієї компанії немає відповідної кількості техніки, яка дозволить працювати та виконувати ті роботи, які передбачені", – сказав міністр.

Зважаючи на це, було вирішено, що благодійний фонд "Охматдит – Здорове дитинство" перерахує ті кошти, які вдалося зібрати після російської атаки 8 липня, на казначейський рахунок "Охматдиту".

Ляшко також анонсував створення ревізійно-наглядової ради щодо використання цих коштів. До неї увійдують шість благодійників, які перерахували найбільшу кількість грошей, представник від МОЗ, представник від адміністрації "Охматдиту" та представники пацієнтських, антикорупційних, будівельних та інших організацій. Це буде не більше 15 людей.

Читайте провідні новини дня:

  • В Німеччині не будуть видавати документи чоловікам призовного віку з України: що відомо
  • Армія РФ активно просувається на Донеччині: в ISW назвали міста, які прагне захопити ворог
  • Масштабний обмін ув'язненими з РФ і війна в Україні: у Вашингтоні відповіли, чи готові до послаблення санкцій проти Москви

"Ми виписуємо критерії та йдемо по процедурі, яка передбачана чинним законодавством, бо кошти стають державними. І ми оголошуємося через процедуру Prozorro. Критерії того оголошення – хто може податися, які повинні бути критерії до підрядника – будуть зазначені там, узгоджені з цією ревізійно-наглядовою радою", – розповів очільник МОЗ.

  • Відбудова "Охматдиту": як працює дитяча лікарня після ракетного удару Росії (фото, відео)
  • Збагатився під час війни: що відомо про волонтера на Lamborghini Владімірова - розслідування
  • В Україні вперше оголошено тендер на закупівлю українських FPV-дронів: як пройдуть торги
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader