МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит”
МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит”

МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит”

Очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що тендер на відбудову дитячої лікарні «Охматдит» у Києві буде скасовано та проведено знову – через систему Prozorro протягом 7-16 днів. Про це Ляшко сказав під час брифінгу у п’ятницю, 2 серпня.

За словами міністра, після публічної критики він звернувся до Національної поліції з проханням перевірити переможця конкурсного відбору на відновлення лікарні “Охматдит”. Після перевірки правоохоронці підтвердили інформацію про те, що ТОВ “Буд-технолоджі” не має на балансі техніки, потрібної для проведення робіт.

“Через це ми з керівництвом “Охматдиту” та благодійного фонду вирішили, що фонд перерахує на рахунки лікарні всі гроші, які зібрав на її відновлення з 8 липня. Після цього ми зберемо наглядову раду та за чинним законодавством проведемо новий тендер через Prozorro. Також ми залучимо до цього процесу ДП “Медичні закупівлі”, які мають найбільше досвіду у закупівлях за гроші з державного бюджету”, — зазначив Віктор Ляшко.

Ляшко також анонсував створення ревізійно-наглядової ради щодо використання цих коштів. До неї увійдують шість благодійників, які перерахували найбільшу кількість грошей, представник від МОЗ, представник від адміністрації «Охматдиту» та представники пацієнтських, антикорупційних, будівельних та інших організацій. Це буде не більше 15 людей.

Нагадаємо, що переможцем конкурсу з ремонту дитячої лікарні «Охматдит» стала компанія Буд-Технолоджі, яка оцінила роботи в 307 мільйонів гривень. Журналісти «Наші Гроші» стверджують, що це нібито одна з найдорожчих пропозицій. Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн грн.

Міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок щодо тендеру.

МОЗ скасує скандальний тендер на відновлення київської лікарні “Охматдит” - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader