Українцям "заборонили" користуватися електроприладами в деякі години: який час найкращий
Українцям "заборонили" користуватися електроприладами в деякі години: який час найкращий

Українцям "заборонили" користуватися електроприладами в деякі години: який час найкращий

Ситуація з відключеннями електроенергії в Україні послабилася, але розслаблятися населенню зарано, оскільки об’єкти енергетичної інфраструктури обстрілюються щодня. В енергосистемі лишається дефіцит, через що користувачам слід користуватися енергоємними приладами з 11 до 17.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону "Єдині новини". Хоча частково знищену генерацію світла вдалося відновити, енергетичні об'єкти щоденно лишаються під загрозрою.

"Незважаючи на те, що в нас немає відключень, енергосистема працює стабільно, ми все-таки дуже просимо наших споживачів – як побутових, так і промислових – розумно користуватися електроенергією. Розуміти, що в пікові години навантажень треба якось зменшувати використання енергоємних приладів. Особливо зранку з 7 до 11 години, ввечері – з 17 до 22", – зазначила Гринчук.

Вона нагадала, що через обстріли і пошкодження було втрачено 9 ГВт виробництва електроенергії. І наразі українські енергооб'єкти постійно знаходяться під ризиком руйнування та пошкодження з боку російських агресорів.

"Допустимо, вчора внаслідок обстрілів у Донецький области у нас знеструмлювалася підстанція. Побутові споживачі, а також шахта. І на момент інциденту в шахті перебувало 66 працівників. На щастя, їх усіх вивели на поверхню і люди не постраждали. В Херсонській області також через обстріли знеструмлювалося кілька підстанцій а також побутові споживачі... Загалом через бойові дії у нас на сьогодні залишаються знеструмленими 484 населених пункти", – пояснила заступниця міністра.

Раніше OBOZ.UA вже повідомляв про схожий заклик від "Укренерго". Аби підтримати енергосистему країни, українцям слід користуватися потужними електроприладами тільки у денні години – це дасть змогу максимально відкласти необхідність знову застосовувати відключення електроенергії. Зокрема населення попросили перенести 11-15 години користування такими електроприладами:

  • праски;
  • пральні машини;
  • електрочайники;
  • електроплити.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader