Де бюджетно відпочити у Європі: названо ідеальну столицю
Де бюджетно відпочити у Європі: названо ідеальну столицю

Де бюджетно відпочити у Європі: названо ідеальну столицю

Бюджетний відпочинок не завжди означає нудний і з маленьким вибором розваг. Одна з європейських столиць пропонує своїм гостям чудові культурні пам’ятки, недорогу та смачну їжу в ресторанах, цікаве нічне життя і все це за помірні гроші.

Як пише видання Express, все це можна легко знайти у столиці Латвії Ризі. І при цьому це все ще мало досліджена туристами локація з європейським рівнем сервісу. Транспортна доступність робить місто зручним вибором для тих, хто любить зриватись у мандри без підготовки.

Старе місто Риги є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, адже воно сповнене казкової архітектури в романтичному, готичному та бароковому стилі. Експерти радять обов’язково відвідати Ризький замок та знамениту церкву Святого Петра.

Де бюджетно відпочити у Європі: названо ідеальну столицю

Культурне життя латвійської столиці яскраве та різноманітне, з театрами, художніми галереями та заходами на відкритому повітрі. Квитки у приголомшливий ризький Оперний театр можуть коштувати всього 10 євро. Проте такі ціни діють не в усі дні відвідування.

А коли ви захочете трохи відпочити, виберіть тихе місце в одному зі 125 парків, садів та площ міста. Полюбляєте релакс на воді, тоді покатайтесь на човнах у місцевих озерах та річках.

Минулого року Max Cekot Kitchen став першим рестораном Латвії, який отримав зірку Michelin. Розташований у будівлі колишнього складу, сконструйованій з красивої червоної цегли, заклад розташований на околиці міста. Загалом до путівника Michelin увійшло 26 ресторанів по всій країні — 19 з них знаходяться в самій Ризі.

Де бюджетно відпочити у Європі: названо ідеальну столицю

Або якщо ви шукаєте більш неформальний варіант, відвідайте великий Центральний ринок Риги на березі річки Даугави. Окрім продуктів, тут можна придбати безліч сувенірів. І неодмінно придбайте візитівку міста – лікер "Ризький бальзам", який готують з чорної смородини та трав.

Узимку місто перетворюється на чарівну країну чудес. Різдвяні ярмарки, засніжені вулиці, а для відчайдухів місцеві пропонують особливу розвагу – купання у Балтійському морі. Хоча температура повітря у зимові місяці тут опускається нижче нуля, занурення в його хвилі може бути дуже цікавим досвідом.

Раніше OBOZ.UA розповідав, про мальовничі куточки Європи, куди зручно добиратись на поїзді.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader