З чим категорично не можна поєднувати вівсяні пластівці: поради дієтологів
З чим категорично не можна поєднувати вівсяні пластівці: поради дієтологів

З чим категорично не можна поєднувати вівсяні пластівці: поради дієтологів

Вівсянка – це один із найкорисніших способів почати свій день. Вона багата на поживні речовини, включаючи клітковину та залізо.

Клітковина допомагає довше відчувати ситість і знижує рівень холестерину, а залізо необхідне для росту та розвитку, кажуть дієтологи. За словами eatthis.com, вівсянка відмінно підходить для регулювання рівня цукру в крові та підтримки здоров'я кишківника.

"Вівсянка містить розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка, за даними досліджень, знижує рівень глюкози та холестерину в крові, що допомагає захистити від хвороб серця та діабету. Вівсянка також підтримує здоров'я кишківника, запобігаючи запорам і знижуючи ризик розвитку раку товстої кишки за умови достатнього споживання рідини", – додає дієтолог Джонатан Вальдес.

Проте, не вся вівсянка корисна, особливо готова. Вона зручна у використанні, швидко готується, але важливо вибирати високоякісну фасовану вівсянку. Дієтолог Ембер Панконін радить звертати увагу на список інгредієнтів, який повинен починатися з цільнозернового вівса.

Як вибрати якісні вівсяні пластівці?

При виборі вівсяних пластівців найвищої якості зверніть увагу на наступне:

Першим інгредієнтом повинен бути овес

"Інгредієнти перераховані в порядку кількості, тому овес повинен бути на першому місці", – говорить Панконін.

Не зневажайте магазинні бренди

"Не лякайтеся магазинних марок або загальних брендів. Вони можуть бути дешевшими та все одно містять мінімально оброблені інгредієнти, якщо першим є "цільнозерновий овес" або "овес"", – додає дієтолог.  

Шукайте низький вміст цукру та високий вміст білка

"Наприклад, ви можете побачити напис "низький вміст цукру". Шукайте варіанти з більшою кількістю білка та меншим додаванням цукру", – каже Панконін.

Як уникнути неякісної вівсянки?

Щоб уникнути вівсянки низької якості, зверніть увагу на такі ознаки:

Високий вміст цукру

"Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити додавання цукру до 6% від щоденних калорій. Для жінок це не більше 100 калорій на день або 25 грамів доданого цукру. Для чоловіків – 150 калорій або близько 36 грамів", – пояснює Панконін.

Назва, схожа на популярні сухі сніданки

"Ці ароматизовані вівсяні пластівці можуть містити багато доданого цукру та натрію. Читайте етикетки з фактами харчування для порівняння", – каже дієтолог.  

Десертні смаки

"Остерігайтеся "десертних" смаків, як-от "рулет з корицею". Вони можуть містити більше цукру. Якщо це зменшить споживання справжніх десертів, то в помірних кількостях це прийнятно", – застерігає Вальдес.

Органічне не означає здорове

"Органічне не обов’язково означає менше цукру чи натрію. Читайте етикетки з харчовою цінністю для порівняння", – каже Панконін.

Раніше OBOZ.UA розповів, як визначити, що ви залежні від вуглеводів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader