А чи знали ви, що в контейнері для формування льоду можна заморожувати не тільки воду, але й ягоди, вино тощо? Насправді, це універсальний предмет, завдяки якому можна не тільки здивувати рідних чимось цікавим, але й суттєво зекономити.
Нещодавно видання Eatthis опублікувало список із продуктів, які також можна заморожувати у формах для льоду. Це чудові лайфхаки, що здатні полегшити побут будь-якої господині.
Кава
Полюбляєте холодну каву, але не любите розводити її шматками льоду? Тоді чому б не приготувати декілька порцій еспресо та залити їх у форми для заморожування? Використавши їх, ваша кава вмить охолоне, і її смак стане ще більш насиченим.
Вино
Якщо після посиденьок з подругами у вас залишилось недопите вино і ви точно знаєте, що не будете використовувати його в найближчі дні – просто заморозте його. Заморожені шматки вина можна використовувати для приготування м’яса та різноманітних соусів.
Бульйон
Якщо вас було потрібне варене м’ясо, просто не можна викидати воду, у якій воно варилось, адже це справжній, смачний бульйон. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, або навіть в якості основи для інших супів. Заморозте бульйон і ви будете здивовані тим, наскільки це полегшить вам життя.
Ягоди
Інколи трапляється, що ягоди, які знаходяться у холодильнику, починають псуватись. Щоб не викидати їх на смітник, можна зробити пюре та заморозити його, а потім використовувати як основу для ранкових смузі.
М’ята та лимон
А заморозивши м’яту та шматки лимону у чистій воді, ви отримаєте неймовірно освіжаючий ефект. Додавши лишень декілька кубиків у пляшку води, що завжди із вами, її смак буде повністю змінено у кращу сторону.
Зелень
Змішайте подрібнену улюблену зелень із вершковим маслом та розкладіть по формам для заморозки. Такі ароматні шматки можна використовувати для приготування будь-яких страв.
Жовтки та білки
Відділіть жовтки від білків та заморозте окремо один від одного. Коли вам знадобиться додати до страви лишень жовтки, ви з легкістю зможете використовувати цю заготовку. Те саме стосується і білків, з яких можна приготувати будь-яку страву.
OBOZ.UA пропонує ознайомитись із рецептами, в яких можна використовувати такі заготовки:
- Цибулевий суп з вином
- Трубочки з лаваша з зеленню
- Рамен на свинячому бульйоні