Уряд ФРН може дозволити українським студентам-медикам завершити навчання в Німеччині
Уряд ФРН може дозволити українським студентам-медикам завершити навчання в Німеччині

Уряд ФРН може дозволити українським студентам-медикам завершити навчання в Німеччині

Уряд ФРН готує зміни за законодавства, які уможливлять студентам медичних вишів з України, які опинилися в Німеччині після початку повномасштабного російського вторгнення, завершити навчання в німецьких навчальних закладах.

Це кореспонденту Укрінформу підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я ФРН.

«Наразі федеральний уряд розглядає законодавчі зміни, які мають дозволити продовження незавершеної медичної освіти українців у Німеччині. Готується відповідна зміна до Положення про ліцензування лікарів (ÄApprO) у рамках законодавчого процесу щодо внесення змін до Федеральних медичних правил (BÄO)», - зазначили у відомстві.

Там не змогли відповісти на запитання щодо можливих часових рамок ухвалення відповідних змін, а також щодо конкретних правил і умов подання заявок на навчання.

Тих, хто вже отримав на Батьківщині медичну освіту, зміни до закону не торкнуться. Ці фахівці мають отримати ліцензію за раніше визначеними правилами.

Стосовно процедур визнання українських дипломів і академічних досягнень, то відповідальність за це несуть федеральні землі, а не центральна влада.

Без визнання диплома та отримання ліцензії лікар не може працювати. Для отримання такої можливості потрібне належне знання німецької мови.

Централізованих даних, скільки саме в Німеччині наразі перебуває студентів-медиків, немає. Так само як і щодо кількості фахівців з медичною освітою. Утім, у пресі з’явилася інформація, що заявки на отримання дозволу на медичну діяльність в країні подали 1674 громадян України з числа тих, хто знайшов захист у ФРН. При цьому схвалено за цей час лише 187 таких заявок.

Як повідомляв Укрінформ, попри дефіцит лікарів у Німеччині, українські медики, які приїхали в країну після початку повномасштабної війни, не можуть працювати за фахом через бюрократію.

Теги за темою
Німеччина Медицина
Джерело матеріала
loader
loader