В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо
В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо

В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо

В Україні спостерігається значне зростання цін на куряче м'ясо. Порівняння поточних середніх цін із середньомісячними показниками липня 2024 року демонструє помітне подорожчання всіх видів курячого м'яса.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на дані моніторингу від "Мінфін".

Куряче стегно показало найбільший стрибок у ціні, подорожчавши на 13,16 грн. за кілограм. Наразі його середня вартість становить 122,50 грн., тоді як у липні вона була 109,34 грн. Гомілка також подорожчала, хоч і менш значно - на 61 копійку, досягнувши позначки 72,45 грн. за кілограм.

Куряча тушка додала в ціні 3,92 грн. і тепер її середня вартість становить 81,05 грн. за кілограм. Куряче філе стало дорожчим на 4,15 грн., і зараз його середня ціна 164,45 грн. за кілограм.

В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо - Фото 1

В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо - Фото 2

Ціни на куряче м'ясо варіюються залежно від торгової мережі. Наприклад, у Novus куряче стегно коштує 129 грн. за кілограм, а в Megamarket – 116 грн. Подібні відмінності спостерігаються і за іншими видами курячого м'яса, що може дати споживачам можливість вибору вигідніших пропозицій.

Нагадаємо, що раніше гендиректор Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластен в ефірі "Україна 24" попереджав про майбутнє зростання цін на курятину. Причинами він називав подорожчання кормів та скорочення обсягів виробництва, зростання податкового навантаження та вищі ціни на цей вид м'ясо в Європі, адже експорт стає вигіднішим.

Раніше також повідомлялося, що ЄС може запровадити мита на популярні продукти з України, адже невдовзі наша країна досягне граничного ліміту в безтарифній торгівлі з ЄС медом, кукурудзою та курятиною.

Джерело матеріала
loader
loader