Використану кавову гущу можна перетворити на засіб для розпалювання вогню: інструкція
Використану кавову гущу можна перетворити на засіб для розпалювання вогню: інструкція

Використану кавову гущу можна перетворити на засіб для розпалювання вогню: інструкція

Якщо ви залишаєте гущу від ранкової чашки кави для приготування маски чи скраба для обличчя, то чините абсолютно правильно. Але чи знаєте ви, що це далеко не єдиний спосіб використати даний тип кухонних відходів?

Наприклад, з гущі можна виготовити ефективний розпалювач вогню. Цей і не тільки рецепт зібрало видання House Digest. І пояснило, чому так важливо повторно використовувати кавову гущу.

Чому кавову гущу потрібно використовувати повторно

Вам здається, що відходів від вашої чашки кави не так багато – якась столова ложка. Але тепер уявіть, що кожен мешканець вашої багатоповерхівки викинув стільки ж. А тепер помножте на 7, щоби отримати кількість відходів за тиждень.

В США підрахували, що за останні 20 років споживання кави в країні виросло на 37%. Внаслідок цього щороку на звалищах опиняється майже 60 тонн кавової гущі. А це вже серйозна цифра. Тим часом, вона може бути досить цінним ресурсом.

Як виготовити розпалювач із кавової гущі

Брикети для розпалювання із кавової гущі нещодавно стали вірусними у соцмережах. Для їх виготовлення потрібні досить прости інгредієнти і при цьому вони дуже ефективно працюють.

Створення розпалювача вогню з кавової гущі займає всього близько 15 хвилин активної роботи плюс охолодження та затвердіння. Тому з виготовленням впорається навіть новачок, хоча і знадобиться трошки терпіння.

Отже, зберіть трошки сухої гущі і візьміть віск. Розтопіть невелику кількість воску на водяній бані, а коли він стане повністю рідким, додайте до нього повністю суху кавову гущу. Пропорція має бути такою, щоби із компонентів утворилась густа паста.

Вилийте отриману пасту у форму та дайте їй повністю висохнути перед використанням. Якщо ви хочете використовувати більше перероблених матеріалів у процесі виготовлення розпалювача, спробуйте взяти замість форми стару картонну коробку для яєць або рулон від клейкої стрічки.

Коли ви будете готові перевірити свій розпалювач вогню, вийміть його з форми та оберніть вощеним папером. Ви також можете додати невеликий свічний ґніт у брикет перед тим, як поставити його застигати. В такому разі вощений папір вам не знадобиться.

От власне і все. Брикет-розпалювач готовий. Загальний час його горіння буде залежати від розміру. Якщо він буде завбільшки з яйце, цього вистачить приблизно на 20 хвилин. Використовувати такий розпалювач можна і у каміні, і для багаття на природі – він горітиме навіть у вологу погоду.

Інші способи використання кавової гущі

Для тих, хто не любить розводити багаття, існує безліч інших способів використання відпрацьованої кавової гущі. Ви можете використовувати кавову гущу як мульчу для рослин, щоб додати поживних речовин у ґрунт і одночасно зменшити кількість бур'янів.

Засипте її у широку мисочку і поставте в холодильник. Нехай працює, як поглинач запахів. А описаний вище розпалювач під час горіння здатний на додачу відлякувати своїм ароматом комарів і навіть мурах з павуками.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як відчистити від суперклею деревину.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader