Як позбутися мурах на подвір’ї: допоміжній засіб має кожна господиня на кухні
Як позбутися мурах на подвір’ї: допоміжній засіб має кожна господиня на кухні

Як позбутися мурах на подвір’ї: допоміжній засіб має кожна господиня на кухні

Мурахи – досить набридливі домашні шкідники. Ці комахи швидко розмножуються, псують продукти і займають все більше простору. Здається, що вивести їх просто неможливо.

Але існує метод позбутись дрібних шкідників, ще й без застосування агресивної спецхімії. Порадою поділився у своєму TikTok блогер @im_no_gardener. Чоловік після виходу на пенсію почав приділяти весь свій час садівництву і тепер ділиться досвідом з підписниками.

За його словами, щоби позбутись мурах, можна скористатись їхньою чутливістю до деяких запахів, зокрема до запаху кориці. Блогер розповів, що навіть дрібка цієї спеції змушує комах розбігатись.

Відомо, що наукові дослідження підтверджують спостереження блогера. Вчені робили різні екстракти кориці і тестували їх на мурахах – комахи справді воліли триматись подалі від оброблені такими речовинами місць. Тому ви можете насипати бар’єр із натуральної кориці в тому місці, яке хочете захистити від шкідників.

Ще один ефективний домашній засіб від мурах – це білий оцет. Коли мурахи проникають у ваш дім, вони залишають феромони, щоб попередити один одного про джерело їжі і прокласти маршрут до неї. Щоб видалити сліди цих феромонів, змішайте одну частину оцту з трьома частинами води та протріть місце, де ходять комахи серветкою, змоченою у цій суміші.

Мурах також відлякують такі запахи, як м'ята та лаванда. Змішайте масло лаванди або м'яти з водою і розпорошіть суміш на місця звідки приходять комахі, такі як підвіконня та дверні рами. Це втримає їх від проникнення у вашу оселю.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як легко позбутись мух в домі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader