У західних областях стрімко розповсюджується коронавірус
У західних областях стрімко розповсюджується коронавірус

У західних областях стрімко розповсюджується коронавірус

На заході України, зокрема у Львівській, Волинській та Івано-Франківській областях, відзначається значне зростання захворюваності на COVID-19. Останні дані свідчать про збільшення випадків зараження та поширення нового штаму вірусу.

Останні дані по регіонах

Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб повідомляє, що у липні в регіоні зареєстровано 496 нових випадків захворювання, що на 293 випадки більше, ніж у червні. З числа захворілих – 54 дитини, з яких 50% становлять діти віком до 4 років. Крім того, 22% хворих – це особи старше 65 років. 8% із них потребують госпіталізації.

На Волині спостерігається ріст захворюваності протягом останніх двох тижнів. За минулий тиждень підтверджено 101 випадок COVID-19, що втричі більше, ніж за попередній період. Переважно хворі мають легкі симптоми. На Волині циркулює штам Omicron, зокрема його варіант JN.1 (Дженні). Новий субваріант “FLiRT” поки не виявлено.

В Івано-Франківській області у липні проведено обстеження 1829 осіб з підозрою на COVID-19. У 7,7% випадків захворювання підтверджено, що на 11,9% більше ніж у червні.

Новий штам коронавірусу “Omicron”

В Україні зафіксовано три випадки нового субваріанту коронавірусу “Omicron” – “FLiRT”. Два випадки були зареєстровані у Києві, а один в Івано-Франківській області. Заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін пояснив, що новий субваріант “FLiRT” швидше вражає ослаблений імунітет, але вакцинація знижує ризик серйозних ускладнень.

Теги за темою
Коронавірус Львівська область
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader