Здавалося, про те, як мити фрукти і овочі, знає кожна людина. Немає нічого простішого, ніж просто поставити продукти під проточну воду, а потім її злити. Але такий процес потребує дещо більше маніпуляцій.
Інформацією про те, як правильно мити фрукти і овочі, щоб вони були ідеально чистими і без бактерій опублікувало видання Mirror. Є декілька нюансів, на які варто звернути особливу увагу.
Зараз літо, тому фрукти та овочі є у щоденному раціоні кожної людини, тому дуже важливо мити свіжі продукти перед вживанням, щоб не наражати свій організм на небезпеку. Миючи фрукти та овочі, ви видалите будь-які пестициди, які використовувалися під час вирощування, а також будь-які жуки та бруд – це також гарантує, що ваша їжа буде без бактерій.
Як підготувати продукти до приготування:
1. Перед тим, як помити фрукти і овочі, видаліть та викиньте всі зіпсовані ділянки. які змінили колір і потемніли. Якщо мити продукти разом з цим – є ризик розповсюдження бактерій. Різноманітне листя, яке ви не будете вживати, також потрібно видалити.
2. Після цього опустіть плоди під холодну проточну воду приблизно на 30 секунд. Це стосується навіть тих фруктів, овочів, а також зелені, які продавались в упакуванні.
1. Перед тим, як нарізати овочі або фрукти дуже ретельно помийте обробну дошку, ніж і, звісно ж, руки. Дошку взагалі краще використовувати окрему. Овочі та фрукти дуже поглинають різноманітні запахи та смаки. Тому не дивно, якщо яблуко буде зі смаком сирого м'яса, якщо ви все нарізаєте на одній поверхні.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Торт без випікання з фруктами
- Бісквіт з фруктами
- Молочний коктейль із фруктами