Смажені пиріжки: як правильно приготувати вдале та еластичне тісто
Смажені пиріжки: як правильно приготувати вдале та еластичне тісто

Смажені пиріжки: як правильно приготувати вдале та еластичне тісто

Пиріжки можна готувати з різного тіста і з різними начинками. Дуже смачними будуть і смажені пиріжки, для яких можна зробити рідке тісто, а також використовувати лаваш.

Смачні смажені пиріжки

Кулінаркаа поділиласяв Instagram рецептом дуже смачних смажених пиріжків із смачною начинкою.

Рецепт пиріжків

Інгредієнти:

  • Борошно – 25 г
  • Цукор – 1 ст.л
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 30 г
  • Окріп – 120 г

Для тесту:

Вся заварка:

  • Дріжджі сухі – 4 г
  • Цукор – 5 гр
  • Жовток – 1 шт.
  • Вода тепла – 60 г
  • Борошно – 275 г

Спосіб приготування:

1. Спочатку робимо заварку: змішайте всі сухі інгредієнти, додайте олію. Заваріть окропом і перемішайте і відставте, нехай трохи охолоне.

2. За цей час окремо змішуємо дріжджі, цукор, жовток, борошно та воду. Додайте заварку і замісіть тісто. Можливо знадобиться додати ще 10-20 г борошна. Тісто має бути еластичним, але трохи липким. Залишіть на 1 годину.

Готове тісто

3. Розділіть тісто на 10 частин. Кожну частину розкотіть, не дуже тонко, інакше рватиметься.

Як правильно приготувати пиріжки

4. Викладіть начинку, накрийте, як вареник і защепіть і трохи притисніть.

Приготування пиріжків

5. Смажте на середньому вогні, перекладіть на паперовий рушник.

Готові пиріжки

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріжки з м'ясом
  • Тістечка з яблуками
  • Смажені пиріжки
Джерело матеріала
loader
loader