На охороні лише жінки, плану на випадок удару немає: що відбувається на Курській АЕС
На охороні лише жінки, плану на випадок удару немає: що відбувається на Курській АЕС

На охороні лише жінки, плану на випадок удару немає: що відбувається на Курській АЕС

Працівники АЕС у паніці не знають, куди діватися. Адже керівництво станції майже не готується до такого розвитку подій.

Росіяни бояться, що ЗСУ підійдуть до Курської АЕС

Російські військкори припускають, що ЗСУ можуть підійти до Курської АЕС, щоб "тримати російське командування у напрузі". Вони додають, що наразі українські бійці нібито знаходяться приблизно за 76 кілометрів від станції.

До слова, АЕС знаходиться у місті Курчатово. Його вранці 6 серпня атакували БПЛА.

Наразі охороняють станцію лише жінки-співпробітниці Росгвардії.

"Панцирі" переїхали ближче до станції. Увесь час відстрілюються. Охорона станції зазвичай прапорщики Росгвардії. Зараз сидять одні жінки, мабуть, чоловіків вони всіх зібрали, відправили туди,
– розповів анонімно працівник станції.

Він також додав, що сигнали ракетної небезпеки навколо АЕС звучать майже безупинно. А керівництво АЕС немає плану на випадок удару, інструкцій співробітникам не дає, евакуацію – не планує.

"У червні з приводу ракетних небезпек ставили їм питання: укриттів немає, куди подітися? Вони сказали, що треба ховатися, але не сказали, куди. Я так розумію, що вони взагалі не розглядають таке питання (можливої атаки – 24 Канал). Говорять, що ми захищені, нас захищають наші війська", – поскаржився працівник Курської АЕС.

Він також розповів, що на станції складна ситуація: там почалися звільнення, але не через атаки.

"Два блоки вже зупинили – один у 2021 році, а інший у цьому (2024 році – 24 Канал), хоч паливо ще є, — гроші у концерну, мабуть, скінчилися, починають економити на людях. Із серпня скоротили оклад на 20%, і розмови ходять, що це не межа. Вони мають Запорізьку АЕС, куди гроші ллються відрами, хоча вона нічого не виробляє", – повідомив співробітник станції.

Попри скарги персоналу станції, у Росії кажуть, що армія посилила заходи безпеки на Курській АЕС – щоправда невідомо як. А ще російське МЗС закликало міжнародну спільноту засудити "прєступниє атакі кієвского рєжима".

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader