"Укриттів немає, куди подітися?" Працівник Курської АЕС розповів, як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ
"Укриттів немає, куди подітися?" Працівник Курської АЕС розповів, як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ

"Укриттів немає, куди подітися?" Працівник Курської АЕС розповів, як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ

На Курській АЕС немає укриттів. Об'єкт охороняють лише жінки. "Панцирі" переїхали ближче до станції і увесь час відстрілюються.

Як на станції готуються до можливого приходу ЗСУ розповів неназваний працівник Курської АЕС. Його слова передають російські Telegram-канали.

У той же час серед співробітників Росгвардії, які охороняють Курську АЕС, залишилися одні жінки, а у керівництва станції немає плану на випадок удару.

"Охорона станції зазвичай прапорщики Росгвардії. Зараз сидять одні жінки, мабуть, чоловіків вони всіх зібрали, відправили туди (маючи на увазі так зване СВО, - прим. OBOZ.ua)", – розповів він.

Сигнали ракетної небезпеки навколо АЕС майже не припиняються, інструкцій на випадок атаки на станцію співробітникам не дали. Евакуація також не планується.

"У червні з приводу ракетних небезпек ставили їм питання: притулків немає, куди подітися? Вони сказали, що треба ховатися, але не сказали, куди. Я так розумію, що вони взагалі не розглядають питання можливої ​​атаки. Говорять, що ми захищені, нас захищають наші війська. Атаки безпілотників – нереально, ми працюємо практично в бункері, у нас метрові стіни, і за два два роки війни жодна ракета не вдарила сюди", – повідомив співробітник АЕС.

Він додав, що на АЕС почалися звільнення, але не через атаки.

"Два блоки вже зупинили . Один у 2021 році, а інший у цьому, хоч паливо ще є. Гроші у концерну, мабуть, скінчилися, починають економити на людях. Із серпня скоротили оклад на 20%, і розмови ходять, що це не межа. Вони мають Запорізьку АЕС, куди гроші ллються відрами, хоча вона нічого не виробляє", – повідомив співробітник Курської станції.

Українські війська після прориву кордону РФ у Курській області зайшли вглиб країни на 15 км, повідомляють Z-військори. За їхніми припущеннями, ЗСУ можуть підійти до Курської атомної електростанції, щоб тримати російське командування у напрузі. Наразі українські бійці знаходяться приблизно за 76 км від АЕС. Вночі місто Курчатів, де знаходиться станція, атакували БПЛА.

Наразі, у росіян продовжується істерія через втрату контролю у щонайменше чотирьох населених пунктах прикордоння у Курській області. Обстріли ведуться в районі міста Суджа, жителів було майже повністю евакуйовано. Станом на 15:00 у місцевих пабліках повідомили, що Суджа вже перебуває під контролем ЗСУ.

У зв'язку з ситуацією на прикордонні російський диктатор Володимир Путін провів нараду з урядом із заяви про події у Курській області.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 6 серпня в міноборони РФ заявили, що підрозділи України прорвалися на територію Курської області в Суджанському та Коренівському районах та закріпилися в прикордонних селах.

– За даними росЗМІ, станом на 7 серпня армія Росії не контролює 11 населених пунктів. У РФ визнали, що вибити противника з території Курської області виявилось неможливим. Диктатор Путін скликав засідання радбезу РФ.

– Зокрема, окупанти побоюються, що ЗСУ можуть захопити Курську АЕС у місті Курчатів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader