Буданов заявив, що один із лідерів майбутнього бунту в РФ перебуває в Україні
Буданов заявив, що один із лідерів майбутнього бунту в РФ перебуває в Україні

Буданов заявив, що один із лідерів майбутнього бунту в РФ перебуває в Україні

Кирило Буданов, голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України, поділився своєю думкою про те, чи можливий повторний військовий заколот у Росії.

Про це повідомляється у матеріалі Forbes.

При цьому під час зустрічі з випускниками Київської школи економіки він зазначив, що для успішного заколоту в РФ необхідний сильний лідер на місці. Інтригуючим моментом стала його заява про те, що такий потенційний лідер зараз перебуває в Україні і "набуває здатності".

"Якщо говорити про умовні заколоти етнічних груп, для цього потрібен лідер на місці. Є такий, він знаходиться у нас, але набуває здатності. Тоді можна про щось говорити. Само собою нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався заздалегідь", - зазначив Буданов.

Начальник ГУР МО також розповів про підготовку заколоту ПВК "Вагнер", про який українська розвідка знала за півроку до початку. Він про характеризував Євгена Пригожина як складну особистість та ультрапатріота, який планував "рятувати Росію", але зупинився після втручання Олександра Лукашенка.

"Але цим ти одразу не врятуєш Росію, а розірвеш її. Тому що миттєво ти будеш у Кремлі, а номінальне керівництво держави – десь в іншому місці. І ти вже не поєднаєш це кохання. І він зупинився, прислухався до Лукашенка, це він йому говорив", - додав Буданов.

Раніше Буданов спрогнозував, чим загрожує Пригожину бунт проти Путіна.

Джерело матеріала
loader
loader