8 методів, які допоможуть худнути без навантаження
8 методів, які допоможуть худнути без навантаження

8 методів, які допоможуть худнути без навантаження

Якщо ви прагнете знову вдягти улюблені речі, які стали для вас недоступні через збільшення ваги — є декілька простих та практичних порад. Врахуйте, що тривале зменшення об’ємів починається з розвитку навичок, які можуть допомогти робити здорові вибори, а не лише обмежувати себе в їжі чи проводячи чимало годин у залі.

Важливо враховувати всі фактори, такі як ситність їжі, якість сну та рівень стресу. Ознайомтесь із порадами від Eat This, Not That, щоб дізнатися більше про ефективні стратегії схуднення.

Вживайте здорові десерти

Щоб худнути без стресу та відчуття обмеженості, обирайте десерти з натуральних інгредієнтів і мінімальною кількістю цукру. Наприклад, спробуйте шоколадний крем з бананів та какао-порошку або шоколадний пудинг з бананом, арахісовим маслом та кокосом.

Спробуйте терапію

Такі звички, як вживання газованих напоїв або їжа як винагорода — це те, що ми набули з дитинства. Робота з психологом може допомогти усвідомити ці звички та швидше досягти результатів у контролі ваги.

Практикуйте корисні для сну звички

Щоб контролювати апетит та власну вагу, забезпечте собі нормальний нічний сон, який триватиме близько 7-9 годин. Для покращення сну їжте збалансований сніданок та обмежте споживання кави, чаю та алкоголю після обіду.Крім того, вам слід зменшити споживання доданого цукру та очищених зерен.

Черговість під час вживання

Починайте їжу з білків та овочів з мінімальною часткою жиру. Це допоможе легше контролювати порції, ніж якщо спочатку їсти цукор або вуглеводи.

Вживайте рослинні білки

Регулярне вживання рослинних продуктів, таких, як нут або квасоля, може допомогти у схудненні. Споживання цих продуктів щодня може призвести до втрати приблизно 0,5 кг за шість тижнів, з подальшим нарощуванням ефекту.

Вживайте напої без цукру

Чимало людей щодня вживають газовані напої, що може заважати схудненню через високий вміст калорій, які не надають ситість та провокують переїдання. Зменшення споживання газованої води може допомогти контролювати вагу. Спробуйте замінити її на чай або натуральний апельсиновий сік.

Гіпноз

Гіпноз може сприяти схудненню, допомагаючи змінити звички, бар'єри та образ тіла. Він також сприяє контролю порцій і може зменшити нічний перекус.

Не піддавайтеся модним дієтам

Не покладайтеся на короткострокові дієти, такі як очищення соками, адже вони не є стійкими. Їжте збалансовано, практикуйте уважне харчування, обмежте відволікання під час їжі та їжте кожні 3-5 годин для контролю ваги.

РанішеOBOZ.UA розповів, як худнути після 40 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader