Блогерка-мандрівниця назвала ідеальні міста Європи для подорожей на самоті
Блогерка-мандрівниця назвала ідеальні міста Європи для подорожей на самоті

Блогерка-мандрівниця назвала ідеальні міста Європи для подорожей на самоті

Подорожі на самоті – це особливий вид мандрів. Він дозволяє повністю зануритися в нове середовище, відкрити себе з нової сторони та насолодитися свободою без обмежень.

Якщо ви шукаєте унікальний досвід і можливість побути наодинці з власними думками, то варто відвідувати не популярні туристичні місця, а більш автентичні локації. Мандрівниця, що відвідала 43 країни, від Америки до Європи та Австралії, Клер Стурзакер поділилася власним списком найкращих з них.

Оскільки місцеві жителі Барселони протестують проти масового туризму, а Венеція та інші популярні туристичні напрямки сповнені натовпами, Стурцакер порекомендувала деякі менш відомі міста, які варто додати до свого списку майбутніх подорожей.

Сарагоса

Сарагоса є чудовим місцем для двох-трьох денної поїздки. Центр старого міста пропонує унікальну історичну подорож та неймовірно смачну їжу.

Мандрівниця також окрема відмітила поєднання готики, мудехара та ренесансної архітектури. Біля річки розташовано собор Базиліка дель Пілар з дзвіницею, на яку можна піднятися, щоб побачити неймовірно гарний краєвид на місто. Також всім відвідувачам варто дослідити місцеві римські руїни.

Більбао

Якщо ви любитель мистецтва чи гурман, то вам особливо сподобається це місто. Обов’язково відвідайте виняткові бари пінчос на площі Нуева та прогуляйтеся до музею Гуггенхайма.

Також не забудьте про оглядовий майданчик і фунікулер де Арксанда, щоб оцінити вид на місто згори

Болонья

Якщо ви опинитеся в Болонії, то варто обов’язково влаштувати гастрономічний тур. Якщо ви будете брати екскурсію, то гід проведе вас по ринку та покаже, де можна спробувати найкращу їжу. А під час одноденного туру ви відвідаєте сільську місцевість навколо міста, щоб побачити фабрику пармезану в Пармі, виробництво шинки та бальзамічного оцту

Мілан

Незважаючи на те, що це місто досить популярне, у ньому не так багато туристів, як у Римі чи Венеції. Мілан має приголомшливу архітектуру та відмінну їжу. Стурцакер зауважила, що мандрівникам варто відвідати уроки приготування пасти, а також піднятися на дах Дуомо, собору італійського Відродження, щоб подивитися на зірки.

Будапешт

Стурзакер вважає, що Будапешт є одним із найкращих напрямків у Європі як для бюджетних, так і для розкішних подорожей. Вона порадила відвідати екскурсію до парламенту та дослідити старий єврейський квартал, де є багато покинутих будівель.

Белфаст

Белфаст у Північній Ірландії є ще одним недооціненим місцем для індивідуальних подорожей. Мандрівка туди обійдеться набагато дешевше, ніж до Дубліна, але враження ви отримаєте неперевершені.

За останні 20 років, за словами Стурцакер, місто перетворилося на культурний центр із вражаючим вуличним мистецтвом і унікальними пам’ятками, такими як музей Титаніка.

Тбілісі

Грузинське місто Тібілісі чудово підходить для самотніх мандрівників, оскільки має доступний, простий у користуванні громадський транспорт.

Тбілісі пропонує цікаве поєднання архітектури з унікальними та красивими будівлями по всьому місту в різних стилях. Також там є багато гарних барів і ресторанів. В цілому, за словами Стурзакер, місто атмосферою нагадує Берлін.

Перт

В Австралії більшість людей їдуть до Сіднея та Мельбурна, але Стурцакер рекомендує прямувати до Перту. Саме місто має приємну атмосферу. Туристам обов’язково варто відвідати Королівський парк і ботанічний сад, щоб побачити чудові краєвиди, а також кілька музеїв, щоб дізнатися про історію місцевості.

Раніше OBOZ.UA розповідав, де знайти маловідомий острівний рай, який отримав міжнародне визнання.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала