Нардеп Арсеній Пушкаренко: Новообраний Європарламент однозначно підтримує Україну
Нардеп Арсеній Пушкаренко: Новообраний Європарламент однозначно підтримує Україну

Нардеп Арсеній Пушкаренко: Новообраний Європарламент однозначно підтримує Україну

er>

Про результати виборів до Європейського парламенту та їхнього позитивного політичного значення для України в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів нардеп Арсеній Пушкаренко.

«Переговорний процес щодо вступу України до Євросоюзу розпочато. Продовжується скринінг українського законодавства Європейською комісією, і вже до кінця року ми матимемо чітке розуміння того, яку роботу необхідно виконати, щоб привести наше законодавство у відповідність до європейського. За нашими оцінками, зараз понад 3000 законодавчих актів потребують змін, з огляду на те, що 1600 вже було прийнято для імплементації з ЄС», — зазначив політик.

Також він наголосив на тому, що новий склад Європарламенту вже продемонстрував підтримку нашої держави. Чітким доказом цього є те, що перша резолюція на підтримку України набрала 495 голосів нового складу із 679 можливих.

Докладно Арсен Пушкаренко зупинився на кадрових питаннях нового керівництва Євросоюзу. Зокрема Урсула фон дер Ляєн залишається головою Європейської комісії, тобто виконавчої влади Євросоюзу. Роберта Мецола переобрано головою Європарламенту. За словами народного депутата, для нашої держави дуже важливо та позитивно, що вони зберегли свої посади, адже обидві вірні Україні та рішуче підтримують наш шлях до Євросоюзу. Головою Європейської Ради замість Шарля Мішеля стане колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта. Його уряд теж підтримував Україну та засудив агресію Росії, тому це також позитивне кадрове рішення для нашої держави.

Зовнішню політику Євросоюзу очолить колишня Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Ми вітаємо це рішення, воно також віддано підтримує Україну. Щодо нової посади, а саме комісара з безпекової політики, сьогодні рішення не прийнято. Виклики, які стоять перед європейською сім'єю, потребують потужної фігури. Одним із претендентів є міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. До кінця серпня країни-члени мають висунути своїх кандидатів на пост Єврокомісарів. Стверджуватиме їх саме лідери держав», - пояснив заступник голови профільного парламентського Комітету.

Крім того, він висловив припущення, що, найімовірніше, Угорщина, яка нині головує в Євросоюзі, втратить посаду Єврокомісара з розширення, яку займає вже 5 років. Для України це також важливо, адже попри появу певного конструктиву ця країна продовжує певним чином перешкоджати вступу нашої держави до ЄС. Тому необхідно, щоб цю посаду обіймала людина, яка відстоюватиме інтереси архітектури європейської безпеки, а також сприятиме країнам, які претендують на подальше розширення.

«Загалом, вибори та формування нових керівних органів у Європейському Союзі не завадили нам розпочати переговорний процес. Я переконаний: це тільки прискорить і посилить його перебіг. Оскільки це нові люди, які готові діяти на благо Європи та відповідати тим викликам, які сьогодні стоять перед усією європейською спільнотою», — наголосив Арсеній Пушкаренко.

Джерело матеріала
loader
loader