50-річний Маттіас Руль, інженер-програміст із Німеччини, відвідав усі ресторани світу з трьома зірками «Мішлен», яких 145 у 20 країнах. Щоби здійснити свою мрію та проводити більше часу із сім'єю, айтівець свого часу продав стартап. За його підрахунками, він витратив на своє хобі для гурманів приблизно 200 000 євро.
Його захоплення почалося у 2007 році, коли він відвідав перший такий ресторан у Каліфорнії. Смак і високе мистецтво приготування їжі настільки зачарували Руля, що він вирішив відвідати всі тризіркові ресторани світу, пише Bild.
Під час пандемії в нього виникла ідея активно зайнятися цим хобі. Він продав свій стартап, зокрема щоб мати більше часу для себе та своєї сім'ї.
На той час він вже відвідав близько 60–70 тризіркових ресторанів. Відтоді він повністю зосередив свої подорожі на вишуканих закладах і відвідав усі 145 найкращих ресторанів світу за версією путівника «Мішлен».
Найбільшим викликом для нього було зарезервувати столик у ресторані в Токіо, оскільки цей ресторан відвідують переважно постійні клієнти. Після численних невдалих телефонних спроб Руль розробив спеціальну програму, яка щохвилини перевіряла сайт ресторану на наявність вільних місць і повідомляла його текстовим повідомленням, як тільки місце звільнялося. Йому вдалося потрапити туди лише через кілька місяців.
Матіас Руль ніколи не підраховував, скільки саме він витратив на своє хобі, але припускає, що близько 100 000 євро пішло на їжу й іще 100 000 євро — на подорожі.
Найдорожча вечеря коштувала йому близько 1400 євро в ресторані «Ультрафіолет» у Шанхаї. Зазвичай він витрачає від 250 до 500 євро на людину на вечерю в такому ресторані.
Попри свої кулінарні екскурсії, Руль час від часу насолоджується простішими стравами, такими як шашлики у своєму рідному місті.