Боєць ЗСУ приїхав з фронту на Олімпіаду в Парижі, щоб підтримати свою дочку-гімнастку
Боєць ЗСУ приїхав з фронту на Олімпіаду в Парижі, щоб підтримати свою дочку-гімнастку

Боєць ЗСУ приїхав з фронту на Олімпіаду в Парижі, щоб підтримати свою дочку-гімнастку

Батько капітана збірної України з художньої гімнастики Марії Височанської, який на фронті захищає нашу країну, приїхав до Парижа, щоби підтримати доньку на Олімпіаді-2024. Про це пише "Суспільне.Спорт".

- Я так плакала, ви не уявляєте, бо тата не мали відпустити. Після виступу я їх знайшла, побачила – і тато з мамою мені махали. Щиро кажучи, я навіть не очікувала, що це можливо. Чудеса трапляються, головне – вірити в них, – розповіла Височанська.

Як пише видання, вперше батько спортсменки зокрема приєднався до ЗСУ у 2014 році. Тоді він у складі "кіборгів" захищав Донецький аеропорт та отримав серйозне поранення. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну захисник повернувся до лав української армії і вирушив на фронт. Сам Олег Височанський розповів, що вирватися на змагання доньки йому вдалося важко, оскільки ситуація на фронті складна.

- Коли Маруся була маленька, вона казала: "Я буду олімпійською чемпіонкою". Тому, щоб побачити дочку на її бажаній Олімпіаді, він ще минулого року запланував відпустку на серпень. Але це війна, є обставини, складна логістика, — пояснює військові труднощі з подібними планами. Ще залежало від командира: чи відпустить, чи зрозуміє. Але це не так важливо для мене, як для моєї дитини, бо я їй обіцяв, що зможу, що приїду, – розповів військовий.

  • 9 серпня українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали срібними призерами літніх Олімпійських ігор у Парижі. Спортсменки взяли друге місце з веслування на двійках на дистанції 500 метрів.
  • 10 серпня, у 15-й день літніх Олімпійських ігор у Парижі спортсмени з України братимуть участь у змаганнях з восьми видів спорту.
Теги за темою
військові
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader