"Херсонці, закрийте вікна": пожежа підвищила рівень забруднення повітря
"Херсонці, закрийте вікна": пожежа підвищила рівень забруднення повітря

"Херсонці, закрийте вікна": пожежа підвищила рівень забруднення повітря

Через пожежу, спричинену російським обстрілом, у Херсоні підвищився рівень забрудненості повітря, попереджає начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Дослідження показали, що в двох районах міста зафіксовано перевищення допустимих норм концентрації оксиду вуглецю. Зокрема, на вулиці Незалежності рівень оксиду вуглецю перевищує норму в 1,35 рази, а на вулиці Іллі Кулика — в 1,57 рази. Вміст інших шкідливих речовин, таких як сірчистий ангідрид, діоксид азоту, фенол і формальдегід, залишаються в межах допустимих значень", - йдеться у повідомленні.

Моніторинг якості повітря триває, щоб вчасно реагувати на можливі загрози для здоров'я мешканців.

"Залишайтесь вдома та закривайте вікна", - закликає начальник Херсонської ОВА.

Ми вже писали, що під Херсоном сьогодні, 10 серпня, сталася масштабна пожежа внаслідок обстрілу з боку РФ. Як повідомив голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, вогонь охопив значну територію, що ускладнює його оперативне гасіння. Крім того, існує висока ймовірність, щоділянки, де бушує пожежа, можуть бути ще не розміновані.

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін також зазначив, що сьогодні окрім задимлення повітря у Херсоні, спостерігається активність ворожих безпілотників. Від самого ранку російські військові масовано атакують дронами мирних жителів у прибережних районах. На цю годину маємо вже 6 постраждалих. Під ворожий удар потрапляють люди, які знаходяться на зупинках громадського транспорту, поблизу магазинів.

"Закликаю жителів передмістя, селищ Садове, Антонівка, Кіндійка, а також мешканців Дніпровського району, сьогодні по можливості залишатись вдома. Не виходьте на вулицю без нагальної потреби, щоб не наражати себе на небезпеку", - йдеться у повідомленні.

Джерело матеріала
loader
loader