На церемонії закриття Олімпіади 2024 виступлять Біллі Айліш, Snoop Dogg та Red Hot Chili Peppers
На церемонії закриття Олімпіади 2024 виступлять Біллі Айліш, Snoop Dogg та Red Hot Chili Peppers

На церемонії закриття Олімпіади 2024 виступлять Біллі Айліш, Snoop Dogg та Red Hot Chili Peppers

11 серпня 2024 року світ побачить офіційну церемонію закриття Літніх Олімпійських ігор у Парижі. Це захоплююче дійство стане яскравим фіналом масштабних змагань, які об’єднали спортсменів з усього світу. Видання Variety повідомляє, що на великій сцені з нагоди завершення Олімпіади виступатимуть знамениті музиканти, серед яких Біллі Айліш, Snoop Dogg та гурт “Red Hot Chili Peppers”.

Зірки на церемонії закриття: символізм та зв’язок з Лос-Анджелесом

Вибір цих артистів для участі у церемонії закриття Олімпіади не є випадковим. Організатори заходу прагнули підкреслити зв’язок між музикою та культурою Лос-Анджелеса, де пройдуть наступні Літні Олімпійські ігри у 2028 році.

Біллі Айліш, яка народилася в Лос-Анджелесі, стала справжньою зіркою світової музичної сцени. Вона неодноразово висловлювала свою любов до рідного міста, а у 2021 році навіть присвятила Лос-Анджелесу фільм-концерт під назвою “Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles”.

Гурт “Red Hot Chili Peppers” також має глибоке коріння в Лос-Анджелесі, адже вони почали свій шлях на панк-сцені цього міста ще у 1980-х роках. Їхня музика стала символом цілого покоління, а сам гурт – однією з найвпливовіших рок-груп у світі.

Репер Snoop Dogg, який цього року проніс олімпійський факел у Парижі, також є знаковою фігурою музичної сцени Лос-Анджелеса. Його стиль став синонімом репу Західного узбережжя, а сам артист – символом цієї культури.

Секрети та сюрпризи церемонії

Церемонія закриття обіцяє стати не менш вражаючою, ніж усі події Олімпіади. Вона розпочнеться з неймовірного трюку, який виконає актор Том Круз. Водночас організатори подбали про максимальні заходи безпеки через загрозу терористичних атак, тому місце проведення музичної частини церемонії тримають у секреті.

Фінальною крапкою стане передача Олімпійського вогню мером Лос-Анджелеса Карен Басс, яка повезе його до рідного міста. Цей символічний жест офіційно розпочне підготовку до наступних Літніх Олімпійських ігор, які пройдуть з 14 до 30 липня 2028 року.

Літні Олімпійські ігри-2024: підсумки

Цьогорічна Олімпіада, яка стартувала 26 липня, об’єднала 10,5 тисячі спортсменів із 206 національних збірних. Париж став свідком неймовірних спортивних досягнень та тріумфів, які назавжди увійдуть в історію світового спорту. А церемонія закриття стане гідним завершенням цього грандіозного спортивного свята.

Джерело матеріала
loader
loader