5 простих вправ, що допомагають лікувати артрит. Відео
5 простих вправ, що допомагають лікувати артрит. Відео

5 простих вправ, що допомагають лікувати артрит. Відео

Артрит — це хвороба, яка виражається у вигляді запалення в суглобів, яке викликає біль, набряк та обмеження рухів. Існує багато видів артриту, найбільш поширеними з яких є остеоартрит та ревматоїдний артрит.

Щоб полегшити біль та сприяти вилікуванню, слід виконувати певні фізичні навантаження та вести активний стиль життя. Які вправи можуть допомогти боротись з артритом, розповіли в Eat This, Not That.

Дотягнутися до пальців ніг

Сядьте, витягніть ноги перед собою та потягніться до пальців ніг, тримаючи цю позу впродовж 10-20 секунд. Це допоможе підвищити гнучкість та зменшити скутість. Повторіть декілька разів вправу для досягнення кращих результатів.

Підйом п’ят та пальців 

Щоб полегшити біль у гомілковостопних суглобах та стопах, сідайте на край стільця і поставте ноги на підлогу. Підніміть п'яти, не відриваючи пальців від підлоги, потім підніміть пальці і затримайтеся на три секунди. Повторіть вправу для покращення гнучкості.

Зміцнення захвату

Зміцніть хват, використовуючи м'яч для тренування кистей. Тримайте м'яч в одній руці, стискайте його впродовж 5 секунд та розслабте руку. Це допоможе вашим рукам залишатися гнучкими та функціональними.

Підйом пальців

Щоб підтримувати руки в хорошій формі, тренуйте пальці, піднімаючи їх по черзі на пару секунд. Розмістіть руку на столі, підніміть один палець, а потім опустіть. Повторюйте вправу для кожного пальця.

Обертання шиї

Для зняття напруги в голові, плечах та шиї виконуйте повороти шиї, стоячи або сидячи з прямою спиною. Переконайтеся, що підборіддя при повертанні голови через плече піднято рівно. Затримайтеся на 5 секунд, а потім поверніться в центр. Повторюйте по п’ять разів з кожного боку.

РанішеOBOZ.UA розповів, які вправи корисні для суглобів. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader