Олімпіада-2024. Сполучені Штати Америки виграли медальний залік
Олімпіада-2024. Сполучені Штати Америки виграли медальний залік

Олімпіада-2024. Сполучені Штати Америки виграли медальний залік

Останній день паризьких Олімпійських Ігор подарував неабияку інтригу, адже Сполучені Штати Америки та Китай визначали, хто ж стане першою країною медального заліку. 

У Китаю був один реальний шанс на золото, який вони використали. Йдеться про важкоатлетку Веньвень Лі, яка виграла перше місце з результатом у 209 кілограмів за сумою ривка та поштовху у ваговій категорії понад 82 кілограм. Проте у Сполучених Штатів таких шансів було аж чотири, половину з яких вони використали.

Незважаючи на дві поразки у фіналах у боротьбі, спершу перемогою відзначилася велогонщиця Дженіфер Валенте, яка захистила титул олімпійської чемпіонки у велотреку в омніумі. Після цього все було у руках потужної жіночої баскетбольної команди, яка зустрічалася у фіналі з Францією. Незважаючи на зірковий склад своїх опоненток, француженки билися до останньої секунди. У підсумку американки змогли вирвати перемогу з рахунком 67:66. 

Таким чином, Сполучені Штати Америки стають першими у медальному заліку, вигравши його чотири рази поспіль. Другим залишається Китай, який нав'язав неймовірну конкуренцію своїм американським опонентам, однак не зумів фінішувати вище через меншу кількість срібних та бронзових медалей. Третьою ж стала Японія, яка зуміла повторити успіх домашньої Олімпіади в Токіо та знову потрапити до топ-3. 

Четверте місце посіла Австралія, п'яте - країна-господарка Франція, шосте - Нідерланди, сьоме - Велика Британія, восьме - Південна Корея, дев'яте - Італія, десяте - Німеччина. 

 

Джерело матеріала
loader
loader