У ЗСУ помітили ручні гранатомети UGL-40 українського виробництва: у чому їхня особливість
У ЗСУ помітили ручні гранатомети UGL-40 українського виробництва: у чому їхня особливість

У ЗСУ помітили ручні гранатомети UGL-40 українського виробництва: у чому їхня особливість

За даними профільних журналістів, UGL-40 створено на базі американського підствольного гранатомета М203А1, призначеного для встановлення на штурмові гвинтівки M4. Українська версія була адаптована для автономного використання завдяки встановленню на шасі з прикладом.

У руках українських військових помітили ручні однозарядні гранатомети UGL-40, які виробляє українська компанія Ukrop. Фото цих гранатометів опублікував телеграм-канал спільноти NMFTE, яка публікує фото та відео застосування військової техніки.

Уперше опубліковано фото українського ручного гранатомета UGL-40
Фото: Соцмережi

У чому особливість ручних гранатометів UGL-40

Як пише профільне видання "Мілітарний", UGL-40 створено на базі американського підствольного гранатомета М203А1, призначеного для встановлення на штурмові гвинтівки M4. Однак UGL-40 був адаптований для автономного використання завдяки встановленню на шасі з прикладом.

Гранатомет також був помічений в оригінальній комплектації на озброєнні деяких підрозділів разом із гвинтівками UAR-15, які також виробляє компанія Ukrop.

Характеристики ручного гранатомета UGL-40

UGL-40 оснащений укороченим стволом завдовжки 224 мм і використовує казнозарядний принцип перезарядки. Згідно з маркуванням, він сумісний з боєприпасами калібру 40х46 мм стандарту НАТО.

Зазначає, що це перша публічна поява UGL-40, раніше інформація про його розробку і виробництво не афішувалася, тому докладні характеристики поки невідомі.

Аналогічний за конструкцією M203A1 здатний прицільно вражати поодинокі цілі на відстані до 150 метрів і групові цілі на дистанції до 350 метрів. Він може використовувати широкий спектр західних боєприпасів, включно з осколковими, кумулятивними бронебійними, світло-шумовими, газовими і картечними.

Вага гранатомета становить 1,36 кг, однак потрібно враховувати і вагу шасі з телескопічним прикладом.

За інформацією видання, від початку російського повномасштабного вторгнення в Україні було кодифіковано та допущено до експлуатації майже 20 різних зразків гранатометів, приблизно третину з яких вироблено в країні. Серед них активно використовуються й інші однозарядні гранатомети, такі як "Форт-600".

Важливо Зброя проти "Шахедів", розвідників і гелікоптерів: як в Україні створюють супердрони

Раніше повідомлялося про те, що український БПЛА захопив автомат, що належить військовослужбовцю Збройних сил Російської Федерації. Це вдалося завдяки магніту.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader