Сенатор США вважає, що американські пілоти можуть воювати на боці України
Сенатор США вважає, що американські пілоти можуть воювати на боці України

Сенатор США вважає, що американські пілоти можуть воювати на боці України

Україна вже почала одержувати від союзників перші винищувачі F-16. Але партнери пообіцяли Україні більше літаків F-16, ніж готують пілотів та обслуговуючий персонал.

Україна могла б запросити західних пілотів F-16 на пенсії, які хочуть воювати за свободу, боротися на своєму боці. Про це у понеділок, 12 серпня, заявив американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем під час брифінгу за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. 

“Українці шукатимуть серед країн НАТО готових пілотів, які вийшли на пенсію, щоб допомогти їм, доки не навчать своїх пілотів”, – заявив він.

На думку сенатора, так Україна таким чином зможе використати надані партнерами літаки F-16 раніше, у той час як українські пілоти проходитимуть відповідне навчання.

Грем додав, що він збирається порушити це питання в США після повернення.

“Моє повідомлення таке: нам потрібно бути повністю залученими. Ось що я хочу побачити в 2024 році: я збираюся порушити це питання. Я прошу президента Байдена, перш ніж він залишить посаду, забезпечити усе, щоб це запрошення було видано”, – додав Ліндсі Грем.

У Генеральному штабі Збройних сил України показали, як інструктори НАТО з Данії навчають українських пілотів керувати F-16.

4 серпня, у День Повітряних сил ЗСУ, Зеленський офіційно підтвердив, що F-16 вже в Україні.

F-16 в Україні. Ціль для РФ і можливість для ЗСУ



Теги за темою
Україна США
Джерело матеріала
loader
loader