Показники нехарактерні: в Україні різко зросла захворюваність на коронавірус
Показники нехарактерні: в Україні різко зросла захворюваність на коронавірус

Показники нехарактерні: в Україні різко зросла захворюваність на коронавірус

В Україні зафіксували стрімке зростання захворюваності на коронавірус. Лише протягом липня COVID-19 був діагностований майже у 12 тисяч українців, тоді як у червні хворих було вдвічі менше.

У той же час, рівень госпіталізацій не високий. Про це під час брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, зростання захворюваності на коронавірус також спостерігається в Сполучених Штатах і країнах Європейського Союзу. Найбільш поширений підштам – Омікрон FliRT, який не викликає тяжких форм у вакцинованих людей.

Головний санітарний лікар України наголосив, що незважаючи на збільшення кількості хворих на коронавірус, рівень госпіталізацій не зростає. Зараз на стаціонарному лікуванні з діагнозом COVID-19 перебуває понад 2,5 тисячі людей.

Кузін додав, що показники захворюваності, які фахівці спостерігають в Україні, ще не свідчать про те, що розпочався епідемічний сезон і потрібно запроваджувати обмежувальні заходи. Також він зазначив, що всього на території України циркулюють 10 підваріантів Омікрона. У п'яти людей виявили випадки нового підвиду FLiRT.

Для зменшення ризику від захворюваності на COVID-19 головний санітарний лікар рекомендує українцям вакцинуватися, а людям із групи ризику проводити ревакцинацію. До груп ризику належать люди із супутніми захворюваннями та вагітні, а також медики, педагоги та працівники сфери обслуговування.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про поширення нового субваріанту коронавірусу FLiRT в Україні. Його симптоми не відрізняються від попередніх варіантів, хіба що рідше втрачається здатність відчувати смак та запах.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader