Голова уряду Франції пропонує створити коаліцію без ультраправих та ультралівих
Голова уряду Франції пропонує створити коаліцію без ультраправих та ультралівих

Голова уряду Франції пропонує створити коаліцію без ультраправих та ультралівих

Очільник французького уряду Габріель Атталь, який має піти з цієї посади після формування нового уряду, запропонував політичним силам у Національній асамблеї – окрім ультралівої "Нескореної Франції" та ультраправого "Національного об’єднання" – створити широку коаліцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

У листі до голів усіх політичних груп, окрім ультраправих та ультралівих, у парламенті Атталь закликає "знайти новий шлях уперед у Національній асамблеї шляхом діалогу і подолання звичних розбіжностей".

Для цього він запропонував шість основних напрямків роботи майбутньої коаліції, зокрема наведення ладу з бюджетом, зміцнення економічного суверенітету, а також "захист цінностей і секуляризму".

"Атталь, який очолює фракцію партії "Відродження" президента Франції Емманюеля Макрона в парламенті, висловив надію, що будь-які розбіжності вдасться подолати, хоча "домовитися про все" буде важко.

Паралельно майже такі ж пропозиції висунув у листі головам парламентських фракцій – знову-таки, за винятком "Нескореної Франції" та "Національного об’єднання" – голова МЗС Франції та генеральний секретар партії "Відродження" Стефан Сежурне.

У листі він викладає вже сім пріоритетів законодавчої роботи, які перегукуються з запропонованими Атталем і також містять згадку про "військовий суверенітет".

Минулого місяця Макрон заявив, що не буде призначати новий уряд щонайменше до "середини серпня", тобто завершення Олімпійських ігор у Парижі – що сталось 11 серпня.

Найбільше місць у Національній асамблеї має лівий блок, який висунув Люсі Касте єдиною кандидаткою на посаду прем’єр-міністра країни.

Про те, що відбувається у французькій політиці, читайте у статті Реванш Макрона: як президент Франції може отримати лояльний уряд та більшість без ультралівих.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader