Дуже смачно законсервувати на зиму в одній банці перці та огірки. Така заготівля буде чудовою альтернативою салатам і стане відмінним доповненням святкового столу. А для того, щоб приготувати, вам закрутку, потрібно зробити дуже простий маринад.
Ідея приготування консервованих огірків з болгарським перцем на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Мирослави з ніком miroslava sapchenko в Instagram. Додайте також моркву і цибулю.
Інгредієнти:
- огірки дрібні – 4,5 кг.
- болгарський перець – 4 великих болгарських перці
- цибуля – 5 шт.
- морква – 4 шт.
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати півкільцями, перець соломкою.
2. Моркву натерти на крупній терці або на терці для корейської моркви.
3. Всі овочі скласти в миску.
4. Залити солоною водою: 18 стаканів води + 2 склянки солі (по 200 г).
5. Залишити огірки в солоній воді на 3 години.
6. Далі воду злити, закласти огірки з овочами в банки.
7. На дно банки можна покласти перчик горошком та часник.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 4 склянки
- оцет – 3 склянки
- цукор – 5 склянок
Спосіб приготування:
1. Закипʼятити і залити огірки. Має вийти 7-8 літрових банок
2. Стерилізувати 10-15 хвилин. Закути у ковдру.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці