Путін призначив свого ексохоронця "куратором КТО" в Курській області: що про нього відомо
Путін призначив свого ексохоронця "куратором КТО" в Курській області: що про нього відомо

Путін призначив свого ексохоронця "куратором КТО" в Курській області: що про нього відомо

За попередньою інформацією, диктатор Путін признав свого колишнього охоронця керувати так званою "КТО" на Курщині. ТСН.ua нагадав, що про нього відомо.

Вчора, 12 серпня, Z-канали почали повідомляти про призначення колишього охоронця Путіна, а тепер його помічника Олексія Дюміна очільником так званої "КТО" в Курській області. Проте згодом пропагандсти заплуталися і почали спростовувати цю інформацію.

ТСН.ua зібрав все, що відомо про історію з призначенням Дюміна керувати так званою "КТО" (тобто "контртерористична операція – саме так в Кремлі назвали події на Курщині) і нагадав, що відомо про цього путінського посіпаку.

То призначили чи не призначили

Спочатку про призначення Дюміна почали писати великі Z-канали в Telegram. Потім інформацію підхопили у пропагандистських ЗМІ.

"Дюмін уже вирушив у прикордоння, щоб якнайшвидше розпочати роботу з консолідації спільних зусиль з "видавлювання" українських військ", – йшлося на одному з прокремліських пропагандистських сайтів.

Проте згодом пропагандисти почали "давати задню". Так званий "воєнкор", а насправді пропагандист і воєнний злочинець Сладков заявив, що "зі здвивуванням прочитав новину про призначення Дюміна", хоча за декілька годин до цього у його каналі був пост про це.

"Не вдалося знайти посилань на великі агенції в публікаціях у блогах. У стрічках ТАСС та РІА немає згадок про Дюміна. Ці агентства також не видаляли жодних постів про Дюмін у своїх телеграм-каналах. Тим часом згадка про призначення Дюміна зникла з публікації Mash", – пише російське опозиційне видання "Агенство", аналізуючи пропагандистські пабліки та сайти.

13 серпня прокремлівське видання RTVI з посиланням на депутата Держдуми Миколу Іванова натомість знову повідомило про призначення ексохоронця Путіна.

"Дійсно, вчора на нараду (з диктатором Путіним – ред.) був запрошений Дюмін, і йому доручено курирувати проведення „КТО", – заявив Іванов.

Зерштою, поки що стверджувати на 100%, що Дюмін керуватиме так званою "КТО", не можна. Самі росіяни припускають, що Дюмін буде "связывающей цепочкой" між російською армією, ФСБ, місцевою владою та Кремлем на Курщині.

Тим не менш, варто нагадати, що відомо про цього "персонажа", і пояснити, чому він такий важливий для диктатора Путіна.

Що відомо про Дюміна

Олексій Дюмін охоронцем президента РФ був з 1999 по 2007 роки. Коли російський уряд очолив Путін, Дюмін став його особистим ад'ютантом.

У 2012 році Олексій Дюмін призначений заступником начальника управління Служби безпеки президента Росії ФСО Росії.

2014 року призначений заступником начальника ГРУ. Саме на цій посаді він відігравав значну роль під час окупації Криму. Крім того, за неофіційними даними, саме ексохоронець диктатора допомагав у плануванні втечі Віктора Януковича з України. Сам Дюмін це заперечує. У цьому ж році Путін нагородив його званням "Герой Росії".

Із 2015 року – начальник Головного штабу Сухопутних військ – перший заступник головнокомандувача Сухопутних військ. Цього ж року йому було присвоєно звання генерал-лейтенанта та призначено заступником міністра оборони Шойгу.

2016 року Путін призначив Олексія Дюміна губернатором Тульської області.  

У червні 2023 року колишнього охоронця Путіна "сватали" на посаду міністра оборони РФ замість Шойгу. Нібито саме Дюмін домовився з Пригожиним зупинити марш на Москву, а головною вимогою глави ПВК "Вагнера" нібито стала саме відставка міністра оборони. Проте, як виявилося, Путін і не збирався виконувати обіцяне, а просто ліквідував Пригожина. Шойгу протримався на своїй посаді ще майже рік, аж доки його не замінили економістом Андрієм Бєлоусовим.

14 травня цього року диктотор призначив Дюміна своїм помічником. Ще через два тижні Олексія Дюміна призначено на посаду секретаря Державної ради РФ. До нього посаду секретаря Держради обіймав Ігор Левітін – колишній глава Мінтрансу РФ.

Чому саме Дюмін

Олексія Дюміна називають одним із основних претендентів на роль "наступника" Путіна, хоча поки нема підстав казати, що диктатор зібрався віддавати владу.

Що цікаво, ймовірний керівник "КТО" є уродженцем Курська, тому пропагандисти вважають, що для нього це буде "справою честі". Хоча про яку честь може йти мова, коли говоримо про воєнних злочинців.

Як пише "Агенство", Дюмін був присутній на нараді в резиденції диктатора Ново-Огарьово, яку напередодні провів Путін щодо ситуації в Курській області. При цьому міністра оборони Андрія Бєлоусова у Ново-Огарьово не було.

Крім того, вважається, що після заколоту Пригожина Путін не довіряє своєму генералітету, тому вирішив призначити людину, в якій особисто впевнений в лояльності.

Родичі в Україні

Родичі дружини Дюміна Ольги живуть в Україні. Російський проєкт "Важные истории" стверджує, що двоюрідна сестра дружини Дюміна Ольги працює в системі української енергетики, тож після повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ вона негативно ставиться до своїх впливових родичів в РФ.

Дюмін є підсанкційною особою в багатьох країнах світу за підтримку військової агресії РФ проти України.

Джерело матеріала
loader
loader