Засуджену за вбивство пропагандиста Татарського Дар'ю Трепову госпіталізували: що відомо
Засуджену за вбивство пропагандиста Татарського Дар'ю Трепову госпіталізували: що відомо

Засуджену за вбивство пропагандиста Татарського Дар'ю Трепову госпіталізували: що відомо

Росіянку Дар'ю Трепову, засуджену до 27 років колонії за вбивство пропагандиста Владлена Татарського, було госпіталізовано. Вона перебуває в лікувально-виправній установі №3 в селі Барашево, Республіка Мордовія, неподалік від колонії, де вона відбуває свій термін.

Про це повідомив її чоловік Дмитро Рилов, згідно з інформацією від правозахисного проєкту "Первый отдел". Причини, через які Дар'я Трепова потрапила на лікування, поки що невідомі ні правозахисникам, ні її рідним.

"З Дашею щось трапилося", – зазначає її чоловік.

Нагадаємо, що навесні минулого року Дар'я Трепова принесла на "творчий вечір" Владлена Татарського статуетку з вибухівкою всередині. Після цього в кафе Street Food Bar №1 у Санкт-Петербурзі, де проходив захід, стався вибух, у результаті якого загинув пропагандист Татарський і були поранені десятки людей.

У січні 2024 року суд визнав 26-річну мешканку Петербурга Дар'ю Трепову винною в організації теракту і засудив її до 27 років ув'язнення. За версією слідства, вона діяла на замовлення українських спецслужб. Трепова частково визнала свою провину, заявивши, що не планувала вбивство Татарського і не знала про вибухівку у статуетці, яку принесла йому як подарунок.

Раніше повідомлялося, що Владлен Татарський, якого підірвали в кафе в Санкт-Петербурзі 2 квітня, був одним із найбільш одіозних російських пропагандистів і "воєнкорів". Насправді колишній зек Максим Фомін (справжнє ім'я Татарського) – уродженець українського міста Макіївка на Донеччині, яке з 2014 року окуповане росіянами. Там він був засуджений на 12 років в'язниці за грабіж, але з приходом "русского міра" йому вдалося втекти і навіть написати про це книгу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader