Росіяни будуть захищатися від ЗСУ хресним ходом: "Нам допоможуть мощі..."
Росіяни будуть захищатися від ЗСУ хресним ходом: "Нам допоможуть мощі..."

Росіяни будуть захищатися від ЗСУ хресним ходом: "Нам допоможуть мощі..."

У Курській області розгорівся незвичайний план – провести хресну ходу з мощами Матрони Московської, щоб зупинити просування ЗСУ углиб Росії.

Цю ідею висунув виконувач обов'язків губернатора регіону, Олексій Смирнов, і вже з'явилися чутки про те, що російська православна церква підтримала ініціативу та готова надати мощі святої для заходу.

Більше того, патріарх Кирило нібито провів над ними "спеціальні молитви", повідомляється у російських ЗМІ.

Хресна хода росіян / фото: Facebook
Хресна хода росіян / фото: Facebook

Хресний похід планується розпочати зі Знам'янського Богородицького монастиря у Курську та закінчити у Курській Корінній пустелі. Не дивно, що ідею Смирнова підтримав навіть міністр оборони Росії Андрій Білоусов.

"Андрій Ремович продовжує вірити, що перемогти ворога нам допоможуть мощі святої Матрони Московської. Вони допомагали нам наступати, бити нацистів у Києві. Вони допоможуть і зараз нашому воїнству. Не може такого бути, щоб Бог відвернувся від росії", – передали слова міністра.

Цікаво, що на офіційних ресурсах РПЦ немає жодної інформації про такий хресний хід, і постає питання: які саме "спеціальні молитви" міг читати патріарх Кирило, адже у церковній практиці немає подібних обрядів, призначених для захисту від вторгнення армії.

Ігуменя Феофанія / фото: Facebook
Ігуменя Феофанія / фото: Facebook

Матрона Московська – це одна з найшанованіших святих у Росії. Народившись у 1881 році, вона від народження була сліпою, але, за переказами, мала дар прозорливості і зцілення.

1999 року її канонізували, а її мощі перенесли до Свято-Покровського монастиря в Москві, де вони стали об'єктом поклоніння для віруючих.

Проте є й інший бік медалі. Популяризація Матрони Московської активно підтримувалась настоятелькою Свято-Покровського монастиря, Ігуменею Феофанією, яка, за чутками, непогано заробляла на цьому. Саме вона лобіювала канонізацію Матрони Ніконової, аргументуючи патріарху, що її молитви допомогли у відновленні монастиря.

У 2020 році Феофанія опинилася в центрі скандалу після покупки дорогого автомобіля Mercedes-Benz S-класу за 9,5 мільйона рублів. У церковних колах тоді шепотілися, що буквально перед цим настоятелька відмовила у допомозі священикові, який просив кошти на лікування смертельно хворого немовляти.

Крім того, Знай.ua повідомляв, депутати вимагають випустити їх за кордон: судді теж засиділися в Україні

Джерело матеріала
loader
loader