Американська профспілка подала трудові звинувачення проти Трампа і Маска через погрози залякати працівників, які оголосили страйк
Американська профспілка подала трудові звинувачення проти Трампа і Маска через погрози залякати працівників, які оголосили страйк

Американська профспілка подала трудові звинувачення проти Трампа і Маска через погрози залякати працівників, які оголосили страйк

Профспілка United Auto Workers висунула федеральні трудові звинувачення проти колишнього президента Дональда Трампа і генерального директора Tesla Ілона Маска. Їм закидають погрози залякати робітників, які оголосили страйк.

Про це повідомило видання CNN. Зазначається, що під час інтерв'ю Трампа з Маском, вони обговорили потенційну роль останнього в адміністрації політика у разі його перемоги на виборах. Трамп назвав Маска "різаком" і похвалив його за антипрофспілкову позицію та жорсткі методи управління, зокрема звільнення працівників, які страйкують.

Однак Маск не прокоментував ці слова. Експерти вважають, що це ускладнює можливість притягнення його до відповідальності за погрози працівникам.

Профспілка UAW у своїй заяві зазначила, що звільнення працівників за участь у страйках є незаконним згідно з Національним актом про трудові відносини.

"І Трамп, і Маск хочуть, щоб люди з робітничого класу сіли і заткнулися, і вони відкрито сміються з цього. Це огидно, незаконно і абсолютно передбачувано з боку цих двох клоунів", – заявив президент UAW Шон Фейн.

Кампанія Трампа назвала звинувачення UAW політичною акцією, організованою "босами з особливими інтересами демократів".

"Цей безпідставний позов є безсоромним політичним трюком, спрямованим на те, щоб підірвати переважну підтримку президента Трампа серед американських робітників", – заявив старший радник кампанії Трампа Брайан Г'юз. 

Водночас компанія Tesla не відповіла на запит CNN про коментарі. Це не перше зіткнення Маска з UAW. Раніше цього року рада звинуватила Tesla в незаконному обмеженні технологій на робочому місці, щоб відмовити робітників фабрики в Буффало, штат Нью-Йорк, від об'єднання в профспілки.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– CNN повідомило, що під час інтерв’ю кандидата у президенти Дональда Трампа мільярдеру Ілону Маску колишній президент збрехав щонайменше 20 разів.Зокрема, Трамп сказав неправду щодо військової допомоги від США для України.

– Кандидат у президенти США Дональд Трамп звинуватив у повномасштабному вторгненні РФ в Україну чинного американського президента Джо Байдена. Він підкреслив, що "добре ладнав" з російським диктатором Володимиром Путіним, тому якби у Білому домі господарював Трамп, повномасштабна війна нібито не розпочалася б.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader