Нацкомісія оштрафувала «Рівнегаз Збут» за неповернення споживачам переплат
Нацкомісія оштрафувала «Рівнегаз Збут» за неповернення споживачам переплат

Нацкомісія оштрафувала «Рівнегаз Збут» за неповернення споживачам переплат

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала ТОВ "Рівнегаз Збут" на ₴188,5 тисячі за неповернення споживачам переплат за постачання газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

"НКРЕКП на своєму засіданні ухвалила рішення про накладення штрафу у розмірі 188 530 грн на ТОВ «Рівнегаз Збут» за численні порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу", - зазначається у повідомленні.

Йдеться про неповернення переплат та невиплату компенсацій за недотримання мінімальних стандартів якості надання послуг.

Зокрема, до НКРЕКПнадійшли 192 звернення споживачів компанії щодо повернення переплати. Із них 49 споживачам "Рівнегаз Збут" не повернув кошти (за даними компанії - на загальну суму 374,6 тис. грн), а семи споживачам - повернув кошти із порушенням встановлених термінів (п’ять робочих днів після отримання заяви споживача).

Крім того, при перевірці газопостачальника зафіксовано, що по 51 споживачу, які звернулися із заявою про повернення переплати, було недотримано мінімальні стандарти якості надання послуг без виплати відповідної компенсації.

Регулятор звертає увагу ліцензіатів на необхідність дотримання вимог законодавства у сфері постачання природного газу з метою надання якісних та у повному обсязі послуг споживачам. Споживачів НКРЕКП закликає звертатися до комісії в разі порушення їх законних прав та інтересів.

Як повідомлялося, у червні НКРЕКП оштрафувала НЕК "Укренерго" на 1,067 млн грн за порушення ліцензійних умов.

Теги за темою
газ
Джерело матеріала
loader
loader