В Італії запустили візу для цифрових кочівників: як її отримати і скільки для цього треба заробляти
В Італії запустили візу для цифрових кочівників: як її отримати і скільки для цього треба заробляти

В Італії запустили візу для цифрових кочівників: як її отримати і скільки для цього треба заробляти

Італія завжди була країною, що приваблювала туристів зі всього світу. Останніми роками ця країна також стала популярним місцем для тих, хто прагне поєднати роботу з подорожами – цифрових кочівників.

Нещодавно було оголошено про запуск візи, яка відкриває нові можливості для тих, хто прагне працювати, подорожуючи та насолоджуючись життям в Італії. Про свій досвід її отримання розповіла уродженка США, яка розпочала свій бізнес у 2020 році та відтоді працює віддалено Челсі Вейт.

В Італії з’явилася нова віза для цифрових кочівників, яка дозволяє віддаленим працівникам залишатися в країні до року. Попри те, що вона доступна лише кілька місяців, вона вже привабила деяких авантюрних мандрівників, які скористалися новими можливостями.

Після першого візиту до Італії у 2017 році Вейт зрозуміла, що саме ця країна стане її новим домом. Тому коли дівчина дізналася про запуск візи для цифрових кочівників, вона вирішила негайно скористатися можливістю.

Проте, процес отримання візи був складним і вимагав значної підготовки. Оскільки ініціатива є новою, інформації про те, як правильно подати заявку, було дуже мало. Це змусило Челсі самостійно шукати відповіді на численні питання та вирішувати безліч проблем, пов'язаних із цим процесом.

Чи важко отримати цифрову кочову візу в Італії?

Однією з основних проблем, з якою зіштовхнулася Челсі, було отримання контракту на оренду житла, що є необхідною умовою для подачі заявки на візу. В Італії для укладання договору оренди часто потрібен "codice fiscale" – податковий код, який зазвичай видається громадянам Італії при народженні. Він також необхідний для відкриття банківського рахунку та отримання номера телефону в країні. Однак отримати "codice fiscale" іноземцю, який ще не проживає в країні або не має візи, може бути складно.

На щастя, завдяки допомозі італійського агента з нерухомості Челсі вдалося знайти спосіб підписати договір оренди для тих, хто планує переїхати до Італії та ще не має податкового номера.

Рівень доходів

Також італійська віза для цифрових кочівників має деякі відмінності від віз, які пропонують інші європейські країни. Вона орієнтована на висококваліфікованих працівників, які мають річний дохід не менше 28 000 євро.

Освіта

Для Челсі частина процесу подання заявки була пов’язана з отриманням підтвердження освіти. Спочатку вона вважала, що буде достатньо нотаріально завірити документи в США, однак Італія вимагає перевірку кваліфікації через Інформаційний центр з академічної мобільності та еквівалентності (CIMEA), який керує визнанням іноземних дипломів.

Поради щодо отримання цифрової кочової візи в Італії

Зважаючи на свій досвід, Челсі поділилася трьома основними порадами для тих, хто хоче отримати цифрову кочову візу в Італії.

Підготовка

Процес подання заявки на візу може бути складним, тому важливо бути максимально підготовленим, мати всі необхідні документи та передбачити можливі труднощі.

Шукайте допомогу у місцевих

Важливо мати підтримку в Італії, особливо при розв'язанні питань, пов'язаних з орендою житла та іншими адміністративними моментами.

Фінанси

Процес подання заявки може бути дорогим, враховуючи такі витрати, як страхові внески, перевірка документів та плата за саму візу.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Венеція ввела обмеження для туристів і заборонила гучномовці.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader