КНДР вперше після пандемії відкриє кордони для туризму
КНДР вперше після пандемії відкриє кордони для туризму

КНДР вперше після пандемії відкриє кордони для туризму

Північна Корея вперше за майже п'ять років відкриє для туристів з інших країн свої кордони, які були закриті від початку пандемії COVID-19.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Два великі туроператори для іноземних відвідувачів заявили в середу, що отримали повідомлення від своїх партнерів у КНДРпро те, що відновлення подорожей розпочнеться в грудні 2024 року. Спочатку тури проводитимуться в Самджійоні, неподалік від кордону з Китаєм, а потім, ймовірно, і по всій країні, йдеться в заяві туроператора Koryo Tours.

Компанія KTG Tours також опублікувала в соціальних мережах повідомлення, що відвідувачі зможуть поїхати в Самджійон з цієї зими.

На початку цього року Північна Корея дозволила в'їзд невеликій кількості туристів з Росії.

Режим Кім Чен Ина почав послаблювати прикордонні обмеження близько року тому, але не відкрився для туристичних груп, які колись були джерелом готівки для держави з мізерними валютними резервами. Ці туристи надавали кошти, які допомагали країні здійснювати транзакції за кордоном, в той час як вона залишається відрізаною від міжнародних банківських послуг.

Північнокорейська влада пильно стежить за туристами з-за кордону, яким, як правило, дозволяється зупинятися лише в житлі, призначеному для іноземців, і вони обмежені в пересуванні країною.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року провідний перевізник Північної Кореї здійснив свій перший міжнародний рейс після пандемії.

Теги за темою
Коронавірус КНДР
Джерело матеріала
loader
loader