Як виростити цвітну капусту великою та смачною: прості поради городникам
Як виростити цвітну капусту великою та смачною: прості поради городникам

Як виростити цвітну капусту великою та смачною: прості поради городникам

Щоб виростити цвітну капусту, потрібно дотримуватися певних правил догляду, які не відрізняються від інших овочів. Важливо регулярно поливати, прополювати, удобрювати та розпушувати ґрунт, щоб виростити цвітну капусту здоровою і міцною.

Деталі

Однак існують секрети, які допоможуть вам виростити цвітну капусту таку ж гарну, як на фото. У липні досвідчені городники рекомендують підживити рослину комплексними добривами — 30 г на 1 кв. м. Якщо у вас немає можливості удобрити мінеральними добривами, ви можете замінити їх деревним попелом, що також допоможе виростити цвітну капусту з хорошою зав’яззю завдяки наявності різних мікроелементів.

Щоб капуста швидше зав’язалася, варто використовувати борну кислоту. Розчиніть 5 г кислоти в 1 склянці гарячої води і розведіть цей розчин у відрі з водою. Потім обприскайте капусту, але пам’ятайте, що краще виростити цвітну капусту, якщо робити це ввечері.

Додатково зверніть увагу на освітлення: цвітна капуста потребує багато сонця, тому обирайте добре освітлені ділянки. Регулярний огляд рослин на наявність шкідників і хвороб також допоможе виростити цвітну капусту без зайвих проблем. Якщо ви помітили шкідників, обробіть рослини відповідними засобами, щоб уникнути втрати врожаю.

Читайте також:

Що зробити, щоб перець вродив раніше: господар назвав просту "процедуру".

Як позбутися від попелиці за одну обробку: що потрібно терміново зробити.

Коли та як висаджувати помідори у відкритий грунт - секрети досвідчених городників.

Джерело матеріала
loader
loader