Японські вчені створили синтетичні імунні клітини для лікування ковіду
Японські вчені створили синтетичні імунні клітини для лікування ковіду

Японські вчені створили синтетичні імунні клітини для лікування ковіду

Японські дослідники створили штучні імунні клітини з використанням ембріональних стовбурових клітин людини для лікування COVID-19 та нових коронавірусних інфекцій.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Дослідницька група з фахівців кількох провідних японських університетів створила штучні цитотоксичні Т-клітини, відомі як «Т-клітини-вбивці», які атакують заражені вірусом клітини людського організму. Ці синтетичні імунні клітини розроблені такими, щоб знизити ризик їх відторгнення пацієнтами із генами з «сенсорними» функціями, що виявляють білки, притаманні новому коронавірусу.

Науковці розповіли, що коли їх клітини культивували з клітинами, зараженими новим коронавірусом, близько 90% останнього через 12 годин ставали мертвими.

Команда дослідників подала заявку на патент на винайдений ними спосіб лікування коронавірусних інфекцій.

Далі науковці планують провести тести на мишах, аби визначити безпечність лікування, й орієнтовно за три роки розпочати клінічні випробування на пацієнтах.

Розробники штучних Т-клітин сподіваються, що нове лікування буде ефективним для пацієнтів з ослабленим імунітетом, оскільки їхні клітини безпосередньо атакують лише інфіковані клітини.

Як повідомляв Укрінформ, Київ та 20 областей дозамовили близько 14 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини для щеплень проти коронавірусу.

Фото: Kyodo

Теги за темою
Коронавірус вчені Японія
Джерело матеріала
loader
loader