Секрети тренувань: як позбавитися жиру у верхній частині живота
Секрети тренувань: як позбавитися жиру у верхній частині живота

Секрети тренувань: як позбавитися жиру у верхній частині живота

Надлишок жирової тканини в області живота значно підвищує ризик розвитку таких захворювань, як діабет, серцеві хвороби та рак. Тому позбавлення від цього жиру – важлива складова вашого здоров'я.

Поряд із здоровим харчуванням, силовими та кардіотренуваннями, важливо вживати додаткові заходи для підтримки фігури. Якщо ви не впевнені, які вправи включити в свій план, видання eatthis.com в цьому допоможе.

Тренер з фітнесу та харчування Тім Лю рекомендує проводити загальнотренувальні сесії двічі або тричі на тиждень і виконувати кардіо між основними вправами. Такий режим сприяє зменшенню жирових відкладень.

"Якщо ви вже дотримуєтеся цієї програми, я підготував кілька додаткових порад, які допоможуть вам прискорити процес схуднення. Ці тренувальні секрети я застосовую зі своїми клієнтами для ефективного позбавлення від жиру", – додає тренер.

Включайте більше односторонніх вправ

Щоб спалити жир на животі, спробуйте більше тренувати одну сторону тіла. Односторонні вправи, такі як жими та випади, дозволяють вам краще концентруватися на окремих м'язах і вимагають підвищеного рівня координації та роботи м'язів кора. Це підсилює навантаження на тіло, що збільшує витрату калорій та активацію м'язових волокон. Додаючи до свого тренування односторонні рухи, ви значно підвищите ефективність своєї програми.

Кардіо під час відпочинку

Щоб постійно підтримувати високу частоту серцевих скорочень і спалювати більше калорій, замість звичайного відпочинку під час підходів виконуйте кардіо рухи. Це дозволить вам не тільки залишатися активним, але й знизити рівень жирових відкладень. Найкращі рухи кардіо для відпочинку між вправами включають махи гирями, стрибки на скакалці або легке педалювання на велотренажері.

Збільшуйте інтенсивність

Під час виконання підходів варто посилити інтенсивність роботи м'язів. Під час ексцентричної фази руху (опускання ваги) зменште швидкість до двох або чотирьох секунд. Це змусить ваші м'язи працювати більше, стабілізуючи вагу, що впаде, що, в свою чергу, зробить тренування більш результативним.

Цю техніку можна застосувати до будь-яких вправ. Просто виберіть декілька рухів і отримуйте максимальний результат.

Фінішери для завершення тренувань

Для завершення тренування спробуйте додати фінішера з високою інтенсивністю, щоб стимулювати надлишкове споживання кисню після тренування (EPOC) і прискорити спалювання жиру. Ось приклад фінішера, який можна виконати:

  • Присідання з вагою тіла (15 повторень)
  • Поперемінні зворотні випади (8 повторень кожною ногою)
  • Стрибкові присідання (10 повторень)

Виконайте ці вправи підряд у 3-4 підходах і спостерігайте за прогресом у позбавленні від жиру на животі.

Раніше OBOZ.UA розповів, чому важко позбутися жиру на животі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader