У Німеччині втретє запідозрили диверсію з водою для Бундесверу
У Німеччині втретє запідозрили диверсію з водою для Бундесверу

У Німеччині втретє запідозрили диверсію з водою для Бундесверу

У місті Мехерніх на заході Німеччини, де розташована база Бундесверу, запідозрили диверсію із зараженням води, однак це не підтвердилось.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ. 

За даними місцевої влади, дослідження спеціального пожежного підрозділу показали, що вода не була біологічно чи хімічно забруднена. Проте додатково проводиться перевірка на бактеріальне зараження, для цього буде проведено бакпосів, результати якого будуть отримані лише після вихідних.

У зв'язку з цим місцевим мешканцям дозволили використовувати водопровідну водудля миття і прання, але закликають кип'ятити її, перш ніж пити.

Напередодні увечері представники місцевих органів охорони здоров'я закликали громадян з обережністю використовувати водопровідну воду, оскільки на одному з міських резервуарів для питної води виявили зрізану огорожу.

Казарма Блайберг німецьких збройних сил, розташована у Мехерніху, також бере воду з резервуара.

Це вже третій випадок з підозрами щодо імовірного отруєння води за останній тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні стало відомо, що Німеччина розслідує можливий російський слід у диверсії на двох військових базах, де були спроби забруднити питну воду. 

Ідеться про базу Бундесверу в Кельн-Ван і аеродром НАТО в сусідньому Гайленкірхені. Речник Бундесверу Ульріх Фонроберт заявив, що вночі в паркані кельнської бази було зроблено отвір. Система попередження показала «аномальні показники» якості води, що свідчить про те, що система водопостачання була об'єктом нападу.

Голова парламентського комітету, який здійснює нагляд за розвідувальними службами Німеччини, Константін фон Ноц повторив попередження про посилення гібридної війни, яку веде Росія після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: Benjamin Westhoff/dpa/picture alliance

Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader
loader