В Українському домі в Копенгагені відбудеться виставка «Серце землі»
В Українському домі в Копенгагені відбудеться виставка «Серце землі»

В Українському домі в Копенгагені відбудеться виставка «Серце землі»

В Українському домі в Копенгагені 23 серпня, до 33-ї річниці Дня Незалежності України, відкриється виставка «Серце землі», на якій будуть представлені твори 17 талановитих українських митців і мисткинь.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Данії.

В експозиції, створеній і курованій командою Мистецького арсеналу, вони розмірковують про свій глибоко вкорінений зв’язок із рідними землями, торкаються непростих тем колоніальної експлуатації, екологічного насильства, перетворення їжі на зброю.

В Українському домі в Копенгагені відбудеться виставка «Серце землі» - Фото 1

Відкриття виставки в Українському домі в Данії відбудеться наступної п’ятниці о 15:30. Реєстрація за посиланням

О 17:00 буде проведено показ фільму Довженка «Земля» з живим музичним супроводом у Vor Frelsers Kirke. Реєстрація за посиланням

Вхід вільний, але реєстрація на обидві події окремо обов'язкова.

Виставка буде відкрита з 23 серпня по 24 листопада 2024 року.

Проєкт співфінансується програмою #ZMINA_Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки МБФ "ІЗОЛЯЦІЯ", Trans Europe Halles та Malý Berlín.

Нагадаємо, українську громаду у Данії запросили взяти участь у мирній демонстрації «Свобода в моєму серці» (Friheden i mit hjerte) і відзначити разом 33-й День Незалежності України 24 серпня у Копенгагені.

Джерело матеріала
loader
loader