5 переваг силових тренувань для вашого здоров'я
5 переваг силових тренувань для вашого здоров'я

5 переваг силових тренувань для вашого здоров'я

Силові тренування відомі не лише як засіб досягнення фізичних змін, але й як потужний спосіб зміцнення здоров'я. І не обов'язково мати спеціальне обладнання, щоб скористатися цими перевагами.

За словами тренера Зої Шварц, тренування, які спрямовані на розвиток сили через використання ваги власного тіла, вільних обтяжень, силових тренажерів можуть значно поліпшити ваше самопочуття і спростити повсякденні справи. Більше про користь силових вправ пише eatthis.com.

Якщо ви потребуєте додаткової мотивації, нижче наведено п'ять ключових переваг силових тренувань, які допоможуть вам прийняти рішення на користь занять. Але перед тим, як починати будь-які тренування, особливо з обтяженнями, варто проконсультуватися з лікарем, якщо у вас є хронічні захворювання або ви давно не займалися спортом.

Ефективніше спалювання калорій

Без активності дорослі за кожне десятиліття втрачають до восьми відсотків своєї м'язової маси. Це впливає на те, скільки калорій вони витрачають щодня. З плином часу це може призвести до збільшення ваги та пов'язаних із цим ризиків, таких як серцеві захворювання, діабет і гіпертонія. Однак, регулярні силові тренування можуть змінити ситуацію. Вони допомагають відновити м'язову масу і прискорити метаболізм, що сприяє втраті жиру. Дослідження показують, що лише за десять тижнів тренувань метаболізм може підвищитися на сім відсотків.

Зменшення ризику травм та падінь

Силові тренування допомагають вирівняти м'язовий дисбаланс, покращують рухливість і силу. Це знижує ризик отримання травм, особливо з віком. Дослідження показують, що включення таких вправ у тренування може зменшити ймовірність падінь у людей старшого віку на 34 відсотки.

Підтримка здоров'я серця

Регулярні заняття з обтяженнями позитивно впливають на рівень артеріального тиску та холестерину, знижуючи ризик серцевих захворювань. Дослідження свідчать, що всього одна година силових тренувань на тиждень може зменшити ймовірність серцевого нападу на 40–70 відсотків.

Зміцнення кісток

Тренування з обтяженнями не тільки зміцнюють м'язи, але й допомагають зберегти щільність кісток, що є важливим для профілактики остеопорозу. Регулярні тренування двічі на тиждень можуть значно поліпшити стан ваших кісток і зменшити ризик переломів.

Поліпшення психічного здоров'я

Крім фізичних переваг, силові тренування також позитивно впливають на психічне здоров'я, знижуючи рівень тривожності і симптоми депресії. Регулярні заняття сприяють розвитку впевненості в собі, витривалості й навіть покращенню настрою.

Раніше OBOZ.UA писав, чи допомагає ходьба схуднути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader