Факти про капусту, про які ви не знали: переваги та причини додати її до раціону
Факти про капусту, про які ви не знали: переваги та причини додати її до раціону

Факти про капусту, про які ви не знали: переваги та причини додати її до раціону

Капуста — це корисний та популярний овоч, який використовується у салатах та має низьку корисних властивостей для здоров’я. Крім того, капуста є одним з найстаріших овочів, який вживався ще в Стародавньому Римі та Греції за свої лікувальні властивості. 

Якщо вам здається, що вам відомо про капусту абсолютно все, пропонуємо ознайомитись з деякими фактами, про які ви могли не знати. Чи здатна здивувати капуста. розповіли в Eat This, Not That.

Капуста існує вже понад 4000 років

Капуста має тисячолітню історію та є одним з найдавніших овочів, що з'явилися в Південній Європі близько 4000 років тому. Її завезли в Європу кельтські кочівники в 600 році до н.е., де вона була популярна серед стародавніх греків та римлян, які цінували її лікувальні властивості. 

Капуста містить багато вітаміну С

Усі види капусти багаті на вітамін С, а всього півсклянки цього овоча вже забезпечують організм близько 45% добової норми цього вітаміну. Вітамін С допомагає в профілактиці деяких видів раку та серцево-судинних захворювань, а тому, якщо додати цей овоч до раціону, він може принести чимало користі.

Одна чашка капусти містить приблизно 20 калорій

Капуста має виразний смак і аромат, але містить лише 22 калорії на чашку, що робить її відмінним вибором для контролю калорій. Використовуйте капусту замість продуктів з високим вмістом вуглеводів, таких як хліб чи макарони, щоб знизити калорійність страв. Наприклад, листя капусти може замінити булочки для гамбургерів, а нашаткована капуста — локшину у спагеті болоньєзе.

Червонокачанна капуста корисніша за зелену

Червонокачанна капуста може бути особливо корисною завдяки вмісту антоціанів, які забезпечують її червоний колір і мають протизапальні, противірусні та протиракові властивості. Ці флавоноїди допомагають запобігати захворюванням та покращують загальний стан здоров'я. 

Червона капуста може бути індикатором pH

Червонокачанна капуста може слугувати індикатором рН завдяки антоціанам, які змінюють колір залежно від кислотності. Капуста стає червоною в кислому середовищі та блакитно-зеленою в лужному. Це може бути корисно для визначення рівня pH різних речовин.

Капуста напа є чудовим джерелом клітковини

Капуста напа, завдяки вмісту розчинних і нерозчинних волокон, корисна для зниження холестерину, покращення роботи серця та підтримки регулярності травлення. Вона також може допомогти у боротьбі з діабетом і забезпечити тривале відчуття ситості. Використовуйте її в супах і смажених стравах для максимального ефекту.

РанішеOBOZ.UA розповів, про корисні властивості броколі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

 
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader