«Охматдит» заявив, що однойменний фонд відмовився перерахувати лікарні майже 380 млн грн на відновлення
«Охматдит» заявив, що однойменний фонд відмовився перерахувати лікарні майже 380 млн грн на відновлення

«Охматдит» заявив, що однойменний фонд відмовився перерахувати лікарні майже 380 млн грн на відновлення

Благодійний фонд «Охматдит — здорове дитинство», який збирав кошти для відновлення центру, відмовився перерахувати отриману суму медустанові — це 378 мільйонів гривень. У фонді пояснили, що нині їм невідомий правовий механізм для переказу.

Про це повідомив гендиректор лікарні Володимир Жовнір.

Він зазначив, що після обстрілу ініціативу з відновлення підтримали не лише українці, а й міжнародні партнери. Для швидкого інформування реквізити фонду оприлюднили на сторінках лікарні та її співробітників у соцмережах, у ЗМІ, а також на сайтах та сторінках ряду органів влади, громадських організацій.

«Ми мали індекс довіри до фонду та хороші спільні кейси»,- розповів Жовнір. За його словами, той факт, що фонд містить у своїй назві ім'я «Охматдиту», стало для благодійників додатковим підтвердженням того, що зібрані кошти будуть використані за призначенням. 

А втім, гендиректор додав, що від «перших публічних скандалів» та прохання перерахувати гроші на відбудову з рахунку фонду на рахунок лікарні «чомусь комунікація з фондом почала погіршуватись».

«Ми чомусь перестали знаходити спільну мову, на наші листи ми не отримували перерахування, а сьогодні дії фонду підтвердили, що ми з ними маємо зовсім різне бачення того, як лікарня має відновлюватись», — заявив Жовнір.

 Наразі 378 млн гривень залишаються на рахунку установи. Жовнір заявив, що в лікарні «глибоко шоковані» рішенням фонду.

Він зауважив, що вчергове і тепер публічно вимагає від фонду переказати кошти, отримані на всі банківські та фінансові рахунки «Охматдиту — здорове дитинство» як допомогу для відновлення зруйнованих будівель та матеріально-технічної бази НДСЛ після ракетної атаки на скарбничий рахунок медустанови.

Нині лікарня розглядає можливість розірвати правовідносини з фондом через те, що їхні дії є недобросовісними, а також, імовірно, шахрайськими. 

«Ми будемо рухатись у правовій площині щодо коштів які були зібрані саме для лікарні. Колектив НДСЛ “Охматдит” зробить все можливе, щоб встигнути відновити корпуси до того, як в Україну прийдуть дощі та морози», — запевнив Жовнір.  

«Охматдит» заявив, що однойменний фонд відмовився перерахувати лікарні майже 380 млн грн на відновлення - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Джерело матеріала
loader
loader