Простий рецепт брауні на сковороді: десерт виходить дуже смачним і дієтичним
Простий рецепт брауні на сковороді: десерт виходить дуже смачним і дієтичним

Простий рецепт брауні на сковороді: десерт виходить дуже смачним і дієтичним

Український кулінарний блогер Алекс Міль поділився рецептом здорової альтернативи брауні – готується на сковороді, дуже просто, а виходить неймовірно смачно.

Цей десерт, на відміну від класичного брауні, виходить дуже корисним, нежирним і малокалорійним.

Для приготування дієтичної версії брауні на пательні беремо такі інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.
  • молоко (жирністю 1-3%) - 120 г
  • сметана 15% - 60 г
  • розпушувач - 10 г
  • вівсяне борошно (або просто перемелена вівсянка) - 80 г
  • какао-порошок - 40 г
  • замінник цукру - 20 г

Крім того, для глазурі нам знадобиться 50 г молока та 70 г шоколаду.

Спершу в мисці за допомогою віничка змішуємо до однорідності яйця з молоком і сметаною. Далі додаємо вівсяне борошно, розпушувач, какао-порошок, замінник цукру, добре все перемішуємо – і тісто для брауні готове.

Сковорідку змащуємо топленим маслом і виливаємо в неї наше шоколадне тісто, накриваємо кришкою та готуємо на найменшому вогні приблизно 25-30 хвилин, не перевертаючи. Періодично заглядаємо та перевіряємо готовність, а також щоб дно не пригоріло.

Для глазурі шоколад разом із молоком ставимо на маленький вогонь і розтоплюємо до однорідної маси. Перекладаємо готове брауні на тарілку, зверху поливаємо глазурʼю та лишаємо десерт охолоджуватися.

Останні новини України:

З секретним інгредієнтом: рецепт кабачкової ікри від переможниці "Мастер Шеф" Глінської.

Баклажани по-корейськи: шеф-кухар дав рецепт простої та дуже смачної закуски.

Як варити кукурудзу: правильний рецепт від переможниці "Мастер Шеф".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader