7 порад, які допоможуть позбавитись від зайвої ваги
7 порад, які допоможуть позбавитись від зайвої ваги

7 порад, які допоможуть позбавитись від зайвої ваги

Здоровий спосіб життя є запорукою нормального самопочуття, підтримки загального здоров’я та довголіття. Крім того, люди, які активно займаються спортом та прискіпливо ставитися до складання власного раціону, уникаючи шкідливих продуктів та не якісних, виглядають значно краще за тих, хто цього не робить. 

Як саме можна схуднути здоровим способом за допомогою простих змін у способі життя? Про це розповіли в Eat This, Not That!  

Відстежуйте успіхи та труднощі

Відстежуйте свій прогрес у календарі, відзначаючи дні, коли ви досягли успіху та дні, що не принесли результату. Через місяць перегляньте записи, щоб побачити своє покращення чи закономірності. Таке просте позначення днів тренувань може мотивувати та допомогти не зупинятися на досягнутому.

Створіть власну програму винагород

Втрата та підтримка ваги – це довгий процес. Винагороджуйте себе за досягнення невеликих цілей, обираючи не їжу, а, наприклад, масаж, догляд за обличчям або час з друзями. Це допоможе зберегти мотивацію.

Пийте воду протягом дня 

Регулярне пиття води протягом дня допомагає уникнути зайвих кілограмів. Крім того, вода здатна на 30% прискорювати метаболізм на 1 годину після її вживання.

Зменшіть вживання доданого цукру 

Зменшення споживання доданого цукру, зокрема у формі кукурудзяного сиропу. Це може допомогти уникнути таких проблем, як ожиріння, діабет 2 типу та поширених серцевих захворювань. Це також сприяє підтримці нормального рівня цукру в крові та інсуліну, а також допомагає підтримувати здорову вагу.

Зверніть увагу на розмір порції

Контроль порцій і відстеження споживання їжі ефективно допомагають у схудненні. Це дозволить підтримати правильний баланс калорій та макроелементів. Для моніторингу та відстеження споживання калорій, білків, вуглеводів і жирів, можна завантажити спеціальні додатки, що зокрема Freshbit.

Підіймайте щось важке 

Підняття важких предметів не обов'язково призведе до набору ваги. Навпаки, це може прискорити метаболізм та зменшити відсоток жиру, оскільки калорії витрачаються більше в наступні дні після тренування. Регулярні тренування з вагою також допоможуть збільшити м'язову масу, що також допомагає боротись із зайвим жиром.

Збільште споживання білка

Додавайте більше білка до раціону, щоб сприяти ефективному схудненню. Білок допомагає зберігати м'язову масу, прискорює метаболізм та знижує потребу в частих перекусах. Споживайте близько 0,5 грама білка на кілограм ваги для найкращих результатів.

РанішеOBOZ.UA розповів, скільки часу потрібно для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

 
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader