Франції поки не відомо про випадки нового варіанту мавпячої віспи на своїй території
Франції поки не відомо про випадки нового варіанту мавпячої віспи на своїй території

Франції поки не відомо про випадки нового варіанту мавпячої віспи на своїй території

Французькі органи охорони здоров’я – у режимі "максимальної пильності" через поширення у світі нового варіанту мавпячої віспи; на цей час про такі випадки на території країни не відомо.

Як повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда", про це оголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

17 серпня у МОЗ Франції повідомили, що систему охорони здоров’я переводять у режим "максимальної пильності" через поширення у світі нового варіанту мавпячої віспи серед людей.

Станом на цей час на території країни не зафіксовано жодного випадку зараження, і Європейський центр з попередження і контролю захворювань наразі вважає ризик поширення вірусу clade 1 mpox для Європи низьким.

"Втім, це не виключає, що у Франції будуть зафіксовані такі випадки, і органи охорони здоров’я через це запровадили відповідні заходи", – зазначили у відомстві.

Серед іншого, планується активне інформування груп населення, для яких ризик зараження вважають вищим та реакційну і превентивну вакцинацію для них, а також підготовку до діагностування по всій території країни.

У МОЗ нагадали, що після епідемії 2022 року у державних органів вже є наготові стратегія реагування, і відтоді вірус не припиняв "тихої" циркуляції на території Франції, але у варіанті clade 2.

Щомісячна кількість випадків варіювалася від 12 до 26.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я вдруге за два роки оголосила вірус мавпячої віспи глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я після спалаху в Демократичній Республіці Конго, який поширився на інші країни.

Джерело матеріала
loader
loader